Číslo 9

72%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 118 bodů
7
Opravdu osobitý animák plný sympatických jakoby z kousku pytle od brambor ušití roboti, animace se mi líbí, ale abych mohl dát vyšší hodnocení, musel by být plnější příběh. Postapokalyptický svět, ve kterém přežili zlí roboti a pár hodných z pytle od brambor, kteří se před nimi schovávají, potažmo s nimi bojují.. jinak bez výraznějšího děje, či příběhu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 290 bodů
6
Dějově velmi nedotažené. Až to zabíjí silnou atmosféru. Roztáhnout kra´tas na celovečerní délku holt ne vždycky dělá dobrotu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Velice jednoduchý scénář s až humorným závěrem si tahle akční jízda nezasloužila. Výborná animace, bestie a celkově ten zobrazený postapokalyptický svět. To je to, co si z tohohle animáku zapamatuju. Není to prostě vysloveně průser, ale ten potenciál tam byl mnohem větší..5/10
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Velice povedený a jedinečný animák v akčně apokalyptickém příběhu v boji hadrových figurek proti strojům. Atmosféra napětí je tak nějak 'strojová' a chybí ji více hloubky. Celkem jde o parádní animák co dosud nemá obdoby. Děj je v úžasném stylu sklouben v této neobvyklé kombinaci ''žánrů''. Z tohoto filmu mám velice dobrý pocit.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
10
Na motívy Ackerovho skoršieho krátkeho filmu....Čo k tomu dodať. Svoj účel to splnilo. (Hlavne sa mi páči ako zakomponovali prvky z kraťasu do tohto filmu , a vyzerá to o stokrát lepšie ako predloha ....no a zároveň je to mnohoviac napätejšie a strašidelnejšie -ale nie zas až tak moc 😊) Myšienka a hlavne atmosféria je tu dokonalá. Vizuál taktiež nezaostáva a po 10 rokoch (to som si vážne pozrel až teraz?) stále vyzerá skvelo. Milujem trillery. Milujem smutné až depresívne filmy. A hlavne milujem post-apokaliptické filmy. Pre mňa je to dar z neba. Acker, chcem od teba toho vidieť viac! 5* Tak už iba dúfať ,že do 10 rokov sa nájde ďalšia takto podarená "Burtonovka". (ja viem ,že to nieje Burtonovka)...
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
8
Animák pro dospělé?...Konečně!
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
Střídavě strhující (akce!) a "strojově sterilní" povídka, které do statutu strhujícího filmu zbývá zaplnit spoustu mytologických (s velkými uvozovkami) děr. Přiznávám, že i přes ten vyvanulý scénář bych chtěl nášup - svět je to tajuplný (i když trochu nekonzistentně tajuplný) a v jistém ohledu pojí to nejlepší z poetiky Planescape: Torment s tím, na co se dobře kouká ve filmech s obřími naštvanými roboty.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Takový "jiný" animák, který je určen pro dospělejší skupinu, než pro děti. Já se bavil, ale podle všemožných trailerů a předcházejícího krátkého filmu jsem čekal větší bombu. Akční stránka je famózní, animace taktéž, ale dějově je to sice originální, ale místy nedotažené, chtělo to více zapracovat. Celkově jde rozhodně o skvělé sci-fi, ale čekal jsem něco více.
Kamil Fila
Kamil Fila
4 112 bodů
6
Na to, že mělo jít o netradiční animovaný film, to má tedy velmi tradiční vyprávěcí strukturu i morálku a ideologii. Kromě toho, že to je taková naivní duchovní (křesťanská) propaganda (o nesmrtelnosti duše, odlišnosti těla od duše a dokonce mysli), tak je v tom i něco typicky amerického, manažerského. Hlavní hrdina dělá strašně moc chyb, ale předem vví, že to nakonec bude dobré. Ta touha něco dělat a být akční, i když ostatní nevidí smysl takového počínání, patří k pocitu "vyvolených". A tento film takový způsob myšlení podporuje, protože nám předem naznačuje, že Devítka má pravdu. Ale ve skutečnosti to tak nebývá. Tady se příběh splétající několik žánrů fantastiky vymyká tomu podněcovat fantazii, ale prostě nás nutí UVĚŘIT.
bidlobox
3 802 bodů
7.5
Několikaminutový animovaný kraťas Shane Ackera se stal senzací na youtube, není tedy divu, že dal o něco později vzniknout celovečernímu filmu. Ten sice také není špatný, po vizuální stránce je téměř tak úchvatný jako jeho předobraz, ale už nemá to kouzlo. V původním krátkém snímku se nemluvilo, byla tam zatraceně zvláštní bezútěšná atmosféra a konec, který nabízel mnohé interpretace.