Fantastický pan Lišák

76%

Komentáře a recenze 23

Dle počtu bodů
zozemir
1 805 bodů
8
Fantastický pan Lišák je kouzelná pohádka pro všechny věkové kategorie, k tomu typická andersonovská geometrická vyváženost, veselý hudební doprovod, sympatický humor a rychlé tempo vytváří nevšední podívanou, která snad musí bavit každého.
Pajmen
1 204 bodů
8
Jako bych viděl kombinaci filmů Slepičí úlet a Žabákova dobrodružství. Nicméně tento snímek pochází z dílny americké a byl jsem velice překvapený. Scény jsou samozřejmě akční dost, ale pořád převažuje ta umělecká stránka, což mi více připomíná právě evropskou tvorbu. To navíc podtrhuje i všudypřítomný suchý humor.
dfarky
1 145 bodů
10
jeden z top animaku vsech dob. must see.
EvieJJ
145 bodů
9.5
Filmík, který mi byl doporučen a musím říct, že se mi moc líbil. Od skvěle vybraných hlasů postaviček, vyvedení loutek a scenérie až po hudbu. Samozřejmě od začátku Foxovi fandíte, protože to prostě nejde jinak! Doporučuji ke shlédnutí i bez dětí.
hannah97
hannah97
109 bodů
6
Hluboké myšlenky jsou vyobrazovány takovým zvláštním nonšalantním způsobem a vlastně úplně bez citu. Každý dialog je pronesen zcela suše a bez emocí. Hádám, že klasický Anderson...
Oscar Cohle
Oscar Cohle
94 bodů
5
Moje prvé stretnutie s tvorbou Wesa Andersona nedopadlo vôbec zle, hoc musím podotknúť, že moje očakávania boli predsa len niekde vyššie. Je fajn, že animácia je svojská a originálna - stále je na čo sa pozerať a definitívne vás udrží v zaujatí. Otázne už však je, či pôsobí pozitívne - a tu bohužiaľ musím povedať, že zas až tak nie. Podobne to je aj po stránke deja či vtipov - nájdu sa tu situácie, kedy sa bavím a kedy je to super a súčasne chvíle, kedy sa nudím. A teda bude pre mňa The Fantastic Mr. Fox skôr filmom, ktorý uznávam a za ktorého jedinečnosť som rád, než žeby som si ho vyložene užíval alebo ho mal v obľube.
Nikola Jana K.
Nikola Jana K.
61 bodů
9
Jedinečně pojatý snímek od Wese Andersona nám představuje jeden z jeho typických rukopisů, který je rozpoznatelný z důvodu použité animované techniky a také zvoleným tématem prezentovaným s nadčasovou elegancí, prací s detailem a vtipem je vhodně sladěno s jemně zvolenou hudbou Alexandra Desplata, která kouzlo celého snímku jen umocňuje. Při sledování rodinky pana Foxe a následně i realizaci celého plánu postupných krádeží v okolních farmách, kterého se postupně někdy dobrovolně a jindy zcela neúmyslně zúčastňují i další zvířátka z okolí, se bude bavit jak malé dítě, tak i dospělý a snímek si budete pamatovat ještě dlouho po prvním zhlédnutí. Závěrem ještě uvedu, že neuděláte chybu, když se na film podíváte jak originále, případně v dabingu. Obě verze jsou více než dobře zvoleny a film vhodně doplňují.
Royalfox
61 bodů
10
PRo mne zatím Nejlepší animovaý film (spolu se Lvím Králem) který jsem mohl vidět. Největší krása tkví v jeho detailech a samozřejmě v dubingu v čele s George Clooneym a Meryl Streep. Uvidíme, zda ho Psí ostrov překoná. PS: scéna se zviženou pravicí v pěst je geniální.