Fantastický pan Lišák

76%

Komentáře a recenze 23

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Jedinečná animace, skvělý příběh a neobvyklý humor. Příběh má spád a opravdu jsem se nasmál. Scéna, kdy kradou slepice a hází psům borůvky napuštěné uspávacím prostředkem je skvělá. Film je celkově plný skvělých scének a je zábavný. Za mě animák patřící do TOP 10.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Šlo o můj první Andersonův film - a odmítl jsem ho tehdy, byl mi protivný. Jeho filmy se líp čtou, když už člověk jeho styl zná. Tedy ty starší filmy, ty nové jsou už měkké a poddajné. Myslím, že tady se to právě nějak lámalo.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Pro mě (asi) animák roku. Je to zásluhou nejen příjemně odsejpávacího děje, charismatického hlavního hrdiny i záporáka (tady se mi vybavuje spíše Dafoe aka nekompromisní ochranka Krysa), ale hlavně výtečné hudby (ta pocta westernu...) a jednotlivých scén (...zas ta pocta westernu... :), které dohromady stvořily neskutečný snímek. A ta skoro-závěrečná scéna s vlkem je ufff...úžasná - a nejspíš může i za to, že jsem filmu vlepil tu pátou hvězdu....
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Velmi inteligentní lišák v zábavné anime-komedii s partou zvířecích přátel a velice drzou krádeží. Film pobaví, divák se nenudí ale vizuál filmu mi příjde tak nějak neobvyklý. Lišák mi připadá jako nějaký intelektuál a jeho klidné chování mi chvílemi lezlo na nervy. Příběh by ušel a do konce se bylo na co koukat.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Hodnotím s rezervou, neboť na jedné straně máme sice netradiční vizuál, zajímavé postavy a dost nápadů ohledně fikčního světa. Na té druhé ale nevyvážené tempo, nelogičnost a ne vždy úplně konzistentní příběh. Bohužel pro mě, šlo pravděpodobně o záměr režiséra, ale já se i přes veškerou snahu na tuhle vlnu ladil dlouho a neúplně. Škoda, protože Andersona mám rád, jen mě teď úplně nechytnul, jako se mu to povedlo minule. Bavil jsem se, to ano, ale minule jsem se bavil víc. Naštěstí je délka přiměřená, takže jde film lehko dokoukat.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Wes Anderson je prostě řízek. Ten se nebojí ničeho. Scénář je tak ulítlej až je dobrej a animace, nic podobného jsem neviděl a asi už neuvidím. 71%
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
4
Nemám rád loutky! Tim bych začal ale i ten zbytek byl takovej nudnej a nebylo tam vůbec nic co by mě natchlo! Tenhle film mě opravdu sklamal a po dlouhý době jsem zas něco nedokoukal až do konce.Tenhle film prostě nebyl pro mě.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
8
Prostě nadstandardní biják, nápad, styl, scénář. Film, který mohou vidět dospělý i děti. Má to takové zvláštní tempo, které udrží pozornost, je to taková frajeřinka, jako je pan Fox. Skvělá metafora na dnešní dobu, životní styl, hamižnost a pomstychtivost. Hlavní hrdina, i když k němu budete asi cítit sympatie, není žádný klaďas. Prostě jeden chytrolín, chmaták, z davu. Vlastně s nadsázkou by se dalo říci, že je to stylově takový loutkový Grandhotel Budapešť, ale z jiného soudku, podle výborné literární předlohy. Bizarní film plný vychloubačných postav s jasným režisérským rukopisem.
  • scénář, styl vyprávění
  • zajímavě zpracovaný, skvělý, Roald Dahl
kknk2
kknk2
2 949 bodů
8
Fantastický pan Lišák je animák, ze kterého se posadíte na zadek. Má šmrnc, geniální humor a svižné tempo, s nímž jsem se u Wese Andersona v poslední době nesetkala. K tomu divák může počítat s vizuálně působivou a kreativní stop-motion animací. Na rozdíl od Psího ostrova si ho užije i mladší generace. 85 %
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
9.5
Podle mě se jedná o nejlepší film Wese Andersona. Tento režisér nepatří mezi mé oblíbence, ale oceňuji zpracování i příběh tohoto snímku.