Repo Men

68%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Repo Men je prvním velkým filmem Miguela Sapochnika a já myslím,že se nemá za co stydět. Blízka budoucnost moc originality nepobrala,ale není se čemu divit,protože skoro každá představa budoucnosti je drsná a nekompromisní. Technicky velmi slušné a režie působí velmi jistě. Herecky standart kde nikdo nevybočuje z řady. Sympatická jednohubka.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Na první pohled ne nějak zvlášť originální thriller o optimistické budoucnosti, který se ale díky soundtracku a závěrečné cca půlhodince stává nezapomenutelným.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
5.5
Film s nápadnými efekty, zpočátku s né moc zajímavým dějem který se ke konci promění v ucházející akci. Nej scénka s psacím strojem.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
6
konec a muzika...DE LUXE !!
squirrelpool
squirrelpool
7 017 bodů
6.5
Pro mě je to dost děsivý film. Ne kvůli nechutnostem. Jde spíš o ty charaktery. Hlavní hrdina a jeho "kolegové" jsou naprostí PSYCHOPATI(pozn. termín sociopat se, navzdory haldě filmů, v psychiatrii nevyskytuje) a ještě se považují za slušné lidi. Chlapík přepadne nebožáka a vyřízne mu ledvinu. Pak jde domů, aby dal synovi pusu na dobrou noc. Díky Bohu je to sci-fi, takže takoví lidé přeci mezi námi "nejsou". To, že jde o sci-fi poznáte také díky futuristickým technologiím. Tak například v současnosti je pero mocnější než meč. V budoucnosti je psací stroj mocnější než mačeta. Závěrem +20% za nakládačku od ledviny a úžasného Juda Lawa. Na druhou stranu -20% za ten naprosto brutální a debilní závěr.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
8.5
Repo men. Vymahači? Spíš exekutoři. Středověký význam tohoto slova nabývá opět na síle a Repaři vyřezávají za tučnou provizi z dlužníků hardware. Zápletka i téma filmu jsou samy o sobě dost lákavé. Přidáme-li k tomu ještě Jude Lawa, který mě doposud výběrem materiálu nezklamal a vylepšíme Forestem Whitakerem bude hotowo. Nesmíme samozřejmě zapomenout na ty potoky krve. Už dlouho jsem neviděl tolik krve. Teda ve filmu, kde nebyly zombie. Naposled snad v tom kanálu ve spalovně v Šedé zóně. A závěrečná scanovací scéna je fakt maximální..."bejby, už jen jeden, už jen jeden".... Film Repo men je zkrátka svižný a hustý napínák, který stojí za to vidět. A dá-li se u takového filmu vůbec mluvit o pointě, pak mě napadá hned několik věcí: Předně žijme zdravě a dobře se o sebe starejme. Přestaňme už konečně izolovat smrt a umírající a pusťme je opět mezi nás - můžeme si tak vzpomenout, že smrt není nic děsivého a ušetřit se stresu. Bohatí to budou mít vždy lepší. A k dobrému filmu dobrý model....;-)
HappyPiere
HappyPiere
2 773 bodů
6.5
Zajímavý námět. A překvapivě i pohodové zpracování, ačkoliv dost drsné. Ale hlavní masakr je prostě lahůdka, i když krvi nějak extra neholduji. Za kvalitní zážitek pak mohl ale hlavně herecký ansámbl - tedy Jude Law a Forest Whitaker. A i ten Liev "mutant" Schreiber se do role celkem hodil.
farb
farb
2 064 bodů
7
Napodruhé velmi dobré. Sic pořád převládají dojmy z první projekce - začátek cool (úvodní exekuce je bezmála dokonalá a žádná scéna filmu už jí nepřekoná), střed se drží v průměru a závěr potěší a přehluší jakékoliv slabší chvilky. A vlastně kolísající scénář je jediné, co můžu filmu vytknout, jelikož vše ostatní šlape jak má. Herci jsou dobří - Jude Law je v akční poloze až překvapivě dobrý. Režie je velmi dobrá - moc se mi líbila práce s hudbou, celkový vizuál a především závěrečná brutální prácička s kladivem a pilou byla velmi potěšující. Zkrátka slušných 70%.
gde
gde
648 bodů
5
Brutálně inscenovaná akce, moře krve a vynikající závěr. Jinak je bohužel 32 milionů v ropzpočtu znát. Slabší výprava, křečovité kulisy apod. Děj mne moc nebavil, ale sledovat dravce Lawa s noži je zážitek, který se jen tak nebude opakovat. Děj je originální tak ze třiceti procent. Jinak je to mix Uprchlíka a Minority Report. Bohužel ani k jednomu se to kvalitativně neblíží, ale už jen pro tu akci minimálně stojí za to si tuhle věc sehnat a v rychlosti proletět.
DHDV
DHDV
311 bodů
8
Všechno co bylo v tomto filmu sme už viděly v něčem jiném ale i tak to funguje. Zajímavé sci-fi s originálním tématem , který v této době možná vyzní lépe než kdy byl film natočen později nebo dřív. Prostě ho natočil do „dobré doby“. Film Vás moc neuchvátí, že by ste na něj myslely celý týden ale při sledování se nudit nebude. Co se týče režisérské práce není moc dokonalá ale tandem Law/Whitaker to dokážou utáhnout. Zbytek hereckého složení je dobrý a halvně krásný v některých případech… Moc originálních scén ve filmu nenajdete ale i tak se najde pár světlých okažíků, které film dokáží přesunout do vyšší úrovně. Moje hodnocení je ovlivněno hlavně tím, že sem fanda sci-fi a tohle téma už mi v kvalitních vodách chybí.