Madisonské mosty

76%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Clint Eastwood je umělec mnoha tváři. Není to jen hrdina akčních snímku, ale i romantik se srdcem na dlani. Madisonské mosty jsou přenádhernou romanci, která si nepotřebuje pomoci lacinými triky a diváka tak dokáže okouzlit pouze spojením dvou lidi a jejich vzájemným vzplanutím. Clint a Meryl jsou excelentní.
Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
10
Nemůžu si pomoci - ale TAKHLE má vypadat dokonalá romance. I tím, že je vlastně nenaplněná ... Vidět přes to deštěm zamlžené přední sklo odjíždějící Robertovo auto, není těžké pochopit bolest Francesky. Oba protagonisté výborní, jak jinak. A jestli může chlap vypadat sexy v pětašedesáti? Kdo viděl tento film, zná odpověď.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Vdané farmářce Francesce (Meryl Streep) zkříží během horkého léta cestu na čtyři dny fotograf Robert (Clint Eastwood). Během této krátké doby prožijí spolu krásné chvíle, kdy si poví všechno o tom po čem snili a po čem tajně touží a přitom se nezatěžují minulostí ani budoucností. Jenže čtyři dny uplynou velice rychle. Film o půvabech života natočil Clint Eastwood a obsadil se do hlavní role společně s Meryl Streep. Vzniklo tak duo, které by nikoho ani nenapadlo, že by mohlo skutečně fungovat. Film se stal mezinárodním hitem a sklidil i zasloužené uznání od kritiky.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Tento snímek působí tak trochu zvláštním dojmem v Eastwoodově režijní filmografii. Oslovující příběh o náhodném setkání dvou lidí, které ovlivnilo celé jejich budoucí životy.. Kašlu na to, že je to možná klišé, že tam nedojde k žádnému většímu zvratu a že většinu času zabírají dialogy Clinta a Meryl, protože existovala jen jedna jediná možnost, jak takový všední příběh převyprávět tak krásným způsobem- a Clint to přesně trefil.
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
2
Je to spíše na 2,5/5 a já se docela bavil, ačkoliv u mě film nefungoval na romantické ani dramatické rovině. S tím, jak příběh gradoval a byl čím dál tím víc emocionální, jsem se já osobně dost smál. Madisonské Mosty mají totiž svojí odvrácenou stranu, nad kterou se cynik dobře pobaví. SPOILERY: Je to film o paničce z Ohia (nebo nějaké podobné maloměstské prdele ze středozemného státu USA) jejíž muž na několik dní odjede s dětmi na výstavu dobytka a ona zůstane doma sama. Brzy jí k domu přijede Eastwood, fotograf national geographic, které hledá nějaký most, ale ztratil se. Meryl Streep nabídne, že tam s ním zajede a jelikož zjišťuje, že v tomto svétáckém muži vidí to, co si svatbou s americkým balíkem musela odpustit. Během několika málo desítek hodin jí začne přepadat erotika, pozve ho na večeři a vezme ho do své manželské lože. V obou očividně vzplanou city a film nám předkládá, že bychom měli fandit jejich lásce, ačkoliv je to film o nevěře, přičemž manžel paroháč je tvrdě pracující muž, ale nemůže být dost dobrý, protože je to zaprděnej buran, kvůli kterému se panička musela zříct vlastních snů a teď už je pozdě cokoliv měnit. Má děti a nemůže utéci. V tom zapadákově by to na její rodinu přivolalo hanbu. Čas se krátí a posledního dne panička vyčte fotografovi, že pro něj je asi jen jedna z mnoha zastávek, ale ona neví, jak s tím žít. Tady to začíná. Histerický výlev. Fotograf však dal vědět, že pro něj je to něco výjimečného a mnoho lidí to nezažije, či ani neví že toto existuje. Nabídne ji, aby šla s ním, což panička po rozmýšlení se sebezapřením odmítne, protože by to bylo sobecké rozhodnutí a odsoudí se tak k jednotvárnému životu v domácnosti. Později se vrací z nakupu a auto řídí manžel balík. Panička si uvědomí, že fotograf sedí v autě před nimi a v návalu chtíče a lepšího života ztěží odolává svému předchozímu rozhodnutí, šahá po klice, pendluje si, fotograf stojí, ačkoliv má zelenou a balík troubí a žvatlá si něco pro sebe :D Na rovině dramatu a romantiky to pro mě nefungovalo. Je to typický starý romantický ženský film (relativně důstojný), jenž se líbí mé mámě. S nutnou dávkou cynismu se však lze dobře bavit situaci, do které se postavy uvrhnou. Ač věrný a trdě pracující, tak maloměstský hňup nikdy nebude dost dobrý ženě, jenž má své sny. Přestože panička udělá mnoho odsouzeníhodných činů, tak většina divaček bude přat její nevěře a nové lásce. Současně pro ni však lze mít pochopení. Holt cena je vysoká, když se žena rozhodne zbouchnout balíkem, který ji povinnosti na farmě navždy uzavřou dveře k něčemu zajímavějšímu. Třeba se ale objeví světácký muž, co během několika dní vzpruží city, na které pár let ulpívaly jen piliny. Třeba sex s ním vynahradí ty promarněné sny. A vůbec, když obětuje celý život buranovi, proč by neměla mít právo se pobavit s někým "lepším" :D Baví mě, že o tom lze takhle rozmýšlet.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
10
Koukám, že jsem nejspíš ctitelkou Meryl Streep a amerických romantických filmů, aniž bych to o sobě tušila! A neříkám, že správné je, když romantický film nekončí happyendem a svatbou (a žili spolu šťastně až do smrti), ale je to rozhodně méně kýčovité. I když diváka zamrzí, že si spolu nepekli buchty a nechodili na procházky s psíkem. Všechny ty romantické americké filmy, které tady opěvuji, jsou z devadesátých let. Že by "ta nejlepší léta americké kinematografie"?! Záleží nejspíš na tom, na jakou strunu je divák naladěn. Mě některé konverzačky ve filmu vyloženě nudí. Ale třeba tady hltám každé slovo a všemu věřím! Nikde necítím nějakou americkou nabubřelost, žádné "supermanství", je to civilní a neuvěřitelně silné. Žádný "slaďák".
limeta
limeta
5 179 bodů
10
Patří mezi moje nej. Nenápadný a přesto velmi silný příběh, který bere u srdce. Čistá esence romantického filmu a skvělý herecký výkon Meryl Streep a Clinta Eastwooda. Výprava není nijak obrovská a přesto je v tom velká síla. Krásný film a Meryl je prostě univerzál.
Cettlovka
5 032 bodů
10
Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Meryl Streep jako vždy předvedla přirozený herecký výkon. Film, který dojme nejednoho diváka a pocity z něj zůstanou ještě dlouho pod kůží. Clint předvedl jako vždy bezvadnou režii a samozřejmě i svou hereckou úlohu.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8.5
Madisonské mosty, nádherný film s krásnou pointo a dokonalým hereckým obsazením, kterému vládne hlavně Meryl Streep, která ukázala, že ji nemůžeme škatulkovat do určitých druhů filmů. O impozantním výkonu Clinta Eastwooda, který se konečně vyhrabal z westernů, ani nemluvě...
evismaior
evismaior
4 254 bodů
9
Meryl Streep přesvědčivým způsobem ztvárňuje ženu ve středních letech Francescu, která kdysi měla sny o pestřejším, zajímavějším životě, leč skončila na venkově jako umolousaná domácí puťka s farmářskou rodinkou na krku. Clint Eastwood neméně přesvědčivě představuje starého mládence Roberta, který se potlouká světem a na krku má leda tak fotoaparát. Ti dva se potkají a během čtyř dnů, které v jejich životě působí jako zjevení, se do sebe zamilují. Hlavní hrdinka je od počátku tak krystalicky průzračná, že divák nepochybuje o její volbě mezi splněním snů a povinností k rodině, o to však jímavější je sledovat její vnitřní boj, který jí Robertovo charisma a vědomí jeho opětovaných hlubokých citů nikterak neusnadňuje. Nádherná romance tím spíš, že v ní není místo pro žádnou slaďáckou průměrnost.