Kosmetička a zvíře

54%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
5
Romanticko-komediální verze filmu Anna a král je založena na záměně, kdy kosmetička je angažována do role domácí učitelky a vychovatelky (sic!) - Fran Drescher mi nevadí a jako Chůvu Fajn si ji užívám (mimochodem, syžet filmu je založen na stejném principu jako seriál: kosmetička po vyhazovu přijme nabídku na místo chůvy v domě bohatého muže), ale tady je její humor přiveden až do křeče. Navíc Timothy Dalton v roli vládce jakési imaginární postsovětské monarchie je výjimečně toporný a jeho postava, která by měla mít jakýs-takýs vývoj, se kromě oholení tváře a změny v oblékání nikam neposouvá. Škoda času.
  • české reálie (Ročenko si čte - symptomaticky - Rudé právo, jí českou Majolku) i filmové lokace (Chrastava a zámek Sychrov včetně okolí, zejména zámecký park)
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4
Hodně slabý film po všech stránkách. Ani není nijak zvlášť vtipný.
JosefTomas
JosefTomas
9 035 bodů
6
Docela OK film, který nikoho neurazí. Pro Čechy (a Slováky) je nicméně zajímavější víc, než pro jiné národy. Když vidíte v titulkách jméno Lisa JAKUB, vykouzlí to jemný úsměv na tváři, ale české texty, které Timothy Dalton podepisuje, to už se culí i ten zbytek. (Nehledě na pár českých lokací). Jinak to je ničím nevyčnívající film, který si pustíte po náročném dni, když nemáte chuť na nic, co by mozek musel důkladněji analyzovat.