Blu-ray: Limitovaná edice Predátora - Ultimate Hunting Trophy (recenze)

Blu-ray: Limitovaná edice Predátora - Ultimate Hunting Trophy (recenze)
Predátor | 20th Century Fox
Arnold Schwarzenegger
Predátor
Predátora asi netřeba obšírněji představovat. Kdo by neznal dnes již klasický akční naháněčku s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli, kterou si režisér John McTiernan dláždil koncem osmdesátých let cestu na filmový Olymp (o rok později natočil neméně fenomenální Smrtonosnou past). Fanoušci čekali na vydání Predátora na Blu-ray jako na spasení. A distributor se jim rozhodl udělat maximální radost. Nepřipravil proto "jen" edici s nálepkou speciální. Na českém trhu včera vyšlo balení, které doslova definuje slovo ultimátní. Seznamte se speciální edicí Predátora, jež vám vyjma vyčištěného filmu (nově i ve 3D verzi) nabídne ohromující balení v podobě hlavy slavného monstra. A sluší mu to, držce.
Protože nejsou v edici žádné dostupné extra materiály (vyjma pěkného 3D rukávku je Blu-ray vydání prosté bonusů), vrhnu se na to hlavní - samotnou hlavu. Ta je naprosto ukázkovým příkladem toho, jak by měly podobné edice pro fanoušky vypadat. Je dokonale detailní, dobře a bytelně zpracovaná, téměř jako živá. Není to zdaleka tak patrné ve chvíli, kdy je nasazena maska (tu drží na hlavě dva malé magnetky). Jakmile je ale sundáte, ohromí vás jednotlivosti, které celou hlavu zdobí. Tohle stojí za každou poctivě vydělanou korunu. Na hlavu se můžete podrobněji podívat v Unboxingu Filmareny.
V balení je mimochodem film nejen na Blu-ray, ale dokonce i na DVD.
blu-ray-limitovana-edice-predator-ultimate-hunting-trophy-recenze
U starších filmů hraje nemalou roli přepis zvuku a obrazu. Pokud jde o útok na ušní bubínky, tady bych mluvil o dobře odvedené, ale nijak extra výjimečné práci. Na současné hity mix nemá, zní ale bez debat výborně. Co přímo vyráží dech je vyčištěný obraz. Míra šumu minimální, vše ostré jak žiletka. Kdo chce na Arnoldovi počítat jednotlivé kapky potu, má možnost :)
Jediným kazem celé edice je totální absence bonusů. Distributor se rozhodl nepřibalit bonusový disk z toho důvodu, že neměl lokalizaci do češtiny. Je to snad úplně poprvé, co mi chybějící extradisk nijak nevadí. Asi takhle - hlava bere! Provedení edice je natolik úchvatné a detailní, že i bez jediného bonusu jde o kousek, který by měl mít každý fanoušek filmu doma. Je dobré ale s nákupem neváhat. Pro ČR je omezený počet kusů a zásoby se tenčí.
Hodnocení edice: 95%
P.S. Nezapomeňte, že tuhle luxusní parádu, společně s řadou dalších stylových filmových cen, můžete vyhrát v naší vánoční MEGASOUTĚŽI.
Obraz: 1080p 1,78:1, Zvuk: DTS-HD Master 5.1 anglicky, DD 5.1: česky, Běžná cena s DPH: 2699 Kč
Blu-ray film Predátor koupíte s internetovou slevou na e-shopu www.filmarena.cz. Za zapůjčení disku k recenzi obchodu děkujeme.