Prohlédněte si historicky přesné Disneyho princezny

Prohlédněte si historicky přesné Disneyho princezny
Kráska
Samozřejmě, může za to nádherná animace, pomocí které se studio rozhodlo předělat nejslavější pohádky jako Krásku a zvíře, Šípkovou Růženku, Malou mořskou vílu, Popelku nebo Sněhurku. Co na tom, že v některých případech to nekončí tak, jako originál a že finální podoba se také od historického období dost liší. Výsledek je parádní a pohádky miluje již několik generací diváků. Sama mám několik favoritů a několikrát do roka si je pro pobavení a dobrou náladu jen tak pustím.
prohlednete-si-nove-historicky-presne-disneyho-princezny
Kráska
Ovšem vraťme se zpět k hlavnímu tématu - princeznám a jejich překrásným šatům a účesům. Jejich historická "nepřesnost" zaujala výtvarnici Claire Hummel, která se rozhodla většinu těchto postaviček přemalovat tak, jak by měly s ohledem na historii vypadat. Vše samozřejmě na základě historických dokladů a rozborů toho, do jaké doby a země příběh zapadá.
prohlednete-si-historicky-presne-disneyho-princezny
prohlednete-si-nove-historicky-presne-disneyho-princezny-1
prohlednete-si-nove-historicky-presne-disneyho-princezny-5
Výsledkem Clairiny práce je série nádherných originálních obrázků, na kterých jsou oblíbené hrdinky viděny tak, jako nikdy předtím - v pravých historických róbách, špercích a dalších drobnostech. Své přeměny se dočkala Pocahontas, Kráska, Ariel (Malá mořská víla), Meg z Herkula, Tiana z Princezny a žabáka, Mulan (Legenda o Mulan), ale i Locika (Na vlásku), Aurora z Šípkové Růženky a řada dalších.
prohlednete-si-nove-historicky-presne-disneyho-princezny-6
prohlednete-si-nove-historicky-presne-disneyho-princezny-4
Několik obrázků vám přinášíme v článku a celou galerii autorky naleznete zde. Jen dodám, že u každého obrázku uvádí autorka i několik málo slov o kresbě a že Locika je jediná princezna, která nezapadá do žádného historického období. Její příběh se odehrává ve fantazijním světě studia Disney a tak i Claire dala průchod své fantazii. Merida z Rebelky by měla následovat. :-)
Článek byl aktualizován.