Spike Lee se opřel do Hollywoodu

Spike Lee se opřel do Hollywoodu
Kultovní režisér Spike Lee (25. hodina / 2002, Malcolm X / 1992) nemá pro současný Hollywood příliš velké pochopení. Nevadí mu samozřejmě film jako takový, ale spíše "obchodní" stránka věci, která se ke každému natáčení váže.
V rozhovoru pro časopis Hollywood Reporter Lee odhalil, čím vším musejí herci projít při práci na filmu, a co je hlavním zdrojem jejich problémů s drogami, depresemi, manželstvím a osobním životem obecně.
spike-lee-se-oprel-do-hollywoodu-1
"Jít s kůží na trh není nikdy sranda. Důvod, proč je většina herců tak zničenejch, je prostej: představte si práci, při který vám najednou někdo řekne: Ne, ne, máš moc velkej zadek. Máš moc velkou hlavu. Jsi moc hubenej. Máš moc velkej nos."
V druhé části rozhovoru Spike Lee neodolal, a šťouchnul si i do poroty Oscarů, která mu v roce 1989 nepřiřkla ocenění za film Jednej správně.
"Jednej správně ani nebylo nominovaný. Jakej film že tehdy vyhrál Oscara? Řidič slečny Daisy! To mi řekněte, kdo si dneska po dvaceti letech pamatuje Řidiče slečny Daisy? Oscary mají nulovou hodnotu..."