Van Damme bude drtit protivníky v sérii Mortal Kombat, již před 30 lety inspiroval

Van Damme bude drtit protivníky v sérii Mortal Kombat, již před 30 lety inspiroval
Krvavý sport | Cannon Film Distributors
Johnny Cage, jenž platí za nejslavnější mlátičku videoherního světa od roku 1992, se ostatně belgickým hercem inspiroval. Především jeho rolí Franka Duxe v béčkovém Krvavém sportu (1988), která dodnes patří k Van Dammeho nejpopulárnějším. Johnny Cage je však zároveň odrazem hercovy reálné osobnosti a vystupuje jako zkrachovalá hollywoodská hvězda, která se z donucení účastní zápasů na život a na smrt.
Jean-Claude Van Damme
Jean-Claude Van Damme

Herec, Scenárista

Hlavně proto je hercův nástup do letité videoherní série velkou událostí. Zveřejněný trailer na Mortal Kombat 1 odhaluje, že Van Damme bude jednou z volitelných podob Johnnyho Cage, již Belgičan sám nadaboval. Jeho image bude součástí kombat packu, který zahrnuje i postavy Quan Chiho, Ermaca, Takeda Takahashiho, Peacemakera, Omni-Mana a Homelandera. Do série tímto dílem naskakují rovněž oscarový JK Simmons a Megan Fox, avšak pouze mistr roznožek se představí v úloze sebe sama.
Mortal Kombat: Jean-Claude Van Damme trailer | Warner Bros.
Mortal Kombat a Van Damme ostatně mají spletitou historii. Než se tvůrci přiklonili ke Krvavému sportu, zamýšleli vytvořit drsnější verzi Street Fightera právě s Van Dammem jako protagonistou. K tomu však nikdy nedošlo. „Původně jsme chtěli udělat Van Damme: The Arcade Game,“ potvrdil spoluvývojář Mortal Kombat Ed Boon v nedávné epizodě podcastu Hot Ones. „Krvavý sport byl pojem stejně jako Univerzální voják. Kontaktovali jsme jeho zástupce a řekli jim, že chceme na Van Dammovi založit hru. Nevím, jestli odmítl nebo jestli se to k němu vůbec doneslo. Tehdy jsme však byli parta dvacetiletých děcek, co toužili vytvořit videohru,“ dodal Boon.
Souhrou náhod se Van Damme roku 1994 chopil hlavní role ve filmové adaptaci Street Fightera, která dopadla tragicky. Tvůrci Mortal Kombat se s ním ještě několikrát pokoušeli spojit, ale štěstí se na ně usmálo až po jednatřiceti letech. Herec se představuje v extrémně násilné upoutávce, v níž z Cagea vymlátí duši a jeho ostatky nechá projet ve svém luxusním závodním voze. Z celkem dvanáctého dílu Mortal Kombat, který bude sérii rebootovat (proto pořadové číslo 1), se tudíž stává ten nejspíš nejočekávanější. Hra bude na PS5, Xboxu a Nintendo Switch dostupná od 19. září.