Společnosti Disney se filmový pirát Jack Sparrow zprvu vůbec nelíbil. Připadal jim jako gay, který byl na place celou dobu opilý

Společnosti Disney se filmový pirát Jack Sparrow zprvu vůbec nelíbil. Připadal jim jako gay, který byl na place celou dobu opilý
Johnny Depp jako filmový pirát Jack Sparrow | Walt Disney Studios
Pro herce Johnnyho Deppa bude postava trhlého pirátského kapitána jednou z jeho životních rolí. Jeho vzhled, grimasy, pohyby, to všechno jsou pro postavu natolik charakteristické prvky, díky kterým se z ní stala jedna z nejznámějších tváří v historii kinematografie. Sám Depp měl o hraní slavného piráta velký zájem, při jeho ztvárnění se inspiroval výstupy Keitha Richardse, který v dalších dílech série dokonce ztvárnil Jackova otce. Postava byla v prvním díle pirátské série brána spíše jako postava vedlejší, ale vzhledem k popularitě, které se dočkala, se z ní v následujících dílech stal hlavní tahoun. Ne všichni ale byli s hercovo podáním spokojení.
Když první díl zhlédli představitelé Disney, což je studio, kterému značka Piráti z Karibiku patří, mnozí z nich byli z hercova podání zděšeni a snažili se tvůrce přesvědčit, aby se jeho postavy zbavili. Někteří se tvůrců vyptávali, zda nebyl Depp na place celou dobu opilý, přičemž jedna producentka se i zeptala, zda jeho postava má být gay. Tehdejší ředitel dokonce prohlásil, že Deppova postava celý film kazí. Herec si s tím ale nedělal těžkou hlavou. Naopak ho to údajně asi těšilo. Pokud by podle něho neměli o jeho postavě pochyby, nedělal by pořádně svou práci.
Jelikož ale první díl zaznamenal obrovský úspěch, přičemž neméně skvěle si vedly i další díly série, myšák Disney evidentně nakonec usoudil, že Johnny Depp byl pro celou sérii opravdu asi nejlepší volbou.
Který díl se vám líbil nejvíce?
Johnny Depp
Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta