Trailer: Nová vetřelčí hra se oficiálně odhalila a jde o zklamání

Trailer: Nová vetřelčí hra se oficiálně odhalila a jde o zklamání
Alien: Blackout | D3 GO!
Nyní vyšel první trailer a vše se má trochu jinak. Hra Alien: Blackout skutečně je příběhem Amandy Ripleyové (a několika dalších členů posádky vesmírné stanice Weyland-Yutani), bohužel se ale bude jednat o pouhou hru pro chytré mobily. Tudíž to sice vypadá na určité volné napojení na události Alien: Isolation, plnohodnotné pokračování nás ale rozhodně nečeká.
Alien: Blackout
Na hře sice pracuje zkušené studio D3 GO! (Marvel Puzzle Quest), i tak se ale nelze ubránit obrovské skepsi. Podobné pokusy o převedení známých značek na mobilní platformy totiž byly v posledních letech zoufalé (viz Tony Hawk, Harry Potter, Lemmings nebo Age of Empires). Většinou za to mohl velmi agresivní obchodní model, kdy jsou sice hry ke stažení zdarma, ale obsahují tunu mikrotransakcí, které z nich dělají de facto nehratelné tituly.
Na konec ale dám jednu dobrou zprávu. Ona v úvodu zmíněná velká akční hra ze světa Vetřelce stále vzniká. Jen neponese název Blackout a nejspíš nepůjde ani o příběh Amandy (což jsme si do téhle chvíle mysleli). Na hře pracují ve studiu Cold Iron, kde sice zatím žádnou velkou hru na kontě nemají, ale jsou v něm lidé zodpovědní za Borderlands a BioShock Infinite.
Alien: Blackout
Alien: Blackout