Harry Potter: Jak se staví J. K. Rowling k nejděsivější teorii o Brumbálovi?

Harry Potter: Jak se staví J. K. Rowling k nejděsivější teorii o Brumbálovi?
Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 | Warner Bros.
Nechme stranou ironii a pojďme se podívat na jednu velmi zajímavou a pro někoho i zneklidňující informaci ze světa Harryho Pottera. Za svou nejoblíbenější ji označila i sama autorka knih J. K. Rowling.
Harry Potter mohl vypadat úplně jinak
Téma23. 7. 2020
Harry Potter mohl vypadat úplně jinak
Týká se postavy Albuse Brumbála a vychází z Příběhu tří bratrů, který čtenáři i filmoví diváci znají z dílu Harry Potter a Relikvie smrti. Jednotlivé relikvie smrti jsou podle prastarého kouzelnického příběhu dary, které získali tři bratři od Smrti. Příběh vypráví o bratrech Antiochovi, Cadmusovi a Ignotusovi Peverellových. Ti jednou došli k řece, která byla příliš hluboká, aby se dala přebrodit, a také moc nebezpečná, aby se dala přeplavat. Ovládali však čáry a kouzla a vykouzlili přes zrádnou vodu most, kde jim zastoupila cestu Smrt. Zlobila se, že byla ochuzena o tři nové oběti, protože poutníci se většinou snažili řeku přeplavat a utopili se. Ale prohnaná Smrt se nevzdala.
Daniel Radcliffe
Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 | Warner Bros.
Fanouškovské teorie navrhovaly, že prvního z bratrů představuje Lord Voldemort, druhého Severus Snape a třetího Harry Potter. Pokud se rozhodnete, že budete s tímto návrhem souhlasit, je tu už jen jedna osoba, která může představovat Smrt a tou je právě Brumbál! V prvním díle věnuje Brumbál neviditelný plášť Harrymu s tím, že ho předtím nosil jeho otec. V Relikviích smrti, když pak Harryho zasáhne Voldemortova smrtící kletba, setká se s Brumbálem a pozdraví ho jako starého známého.
Sama autorka na téma této teorie na svém twitteru napsala následující:
„Brumbál jako Smrt. Je to krásná teorie a naprosto sedí.“
Souhlasíte? Nebo máte nějaké vlastní teorie týkající se Harryho Pottera?