Hororová legenda bude křičet na předměstí. Autor Halloweenu se k režii vrací po 13 letech

Hororová legenda bude křičet na předměstí. Autor Halloweenu se k režii vrací po 13 letech
John Carpenter's Suburban Screams | Peacock
Nyní je však podepsaný pod šestidílnou hororovou antologií s názvem John Carpenter‘s Suburban Screams (tedy něco jako Výkřiky na předměstí podle Johna Carpentera). Ta bude mít premiéru už 13. října na platformě Peacock. Podle webu Deadline Carpenter u série figuruje jako producent, skladatel hlavního hudebního motivu a režisér jedné z epizod.
John Carpenter's Suburban Screams: trailer | Peacock
Příběhy údajně vycházejí ze skutečných tragédií, jež se odehrály na zdánlivě dokonalých amerických předměstích. Pod příkrovem přátelské atmosféry, pečlivě zastřižených trávníků a prosluněných ulic se totiž odehrává nevyslovitelné zlo. Každý díl odvypráví samostatnou zápletku, na kterou zavzpomínají očití svědci a přeživší. Jejich výpovědi doplní hrané pasáže, střípky z osobních archivů i mediální pokrytí děsivých událostí.
Je otázkou, zda Carpenterovo jméno neslouží pouze k zaštítění jinak nevýrazného projektu, vždyť i u zpočátku zajímavé, postupně však vadnoucí nové trilogie o Halloweenu Carpenter fungoval jako producentské ospravedlnění celého díla. Na druhou stranu bude zajímavé sledovat, jak se slavný režisér úspěšných žánrových kousků jako Halloween (1978), Věc (1982) či Oni žijí! (1988) postaví k úloze, v níž se tolik proslavil.
John Carpenter's Suburban Screams
John Carpenter's Suburban Screams
46%
V lepším případě by se tak mohlo jednat o ucházející kombinaci příběhů pod dohledem zkušeného tvůrce, jako tomu bylo třeba v případě Kabinetu kuriozit Guillerma Del Tora (2022). Než se dozvíme, jak předměstské strašení dopadlo, můžete se podívat na žebříček nejlepších hororových seriálů.