Šokující jako nikdy dřív. Tajuplné Černé zrcadlo se vrací s hereckými hvězdami

Šokující jako nikdy dřív. Tajuplné Černé zrcadlo se vrací s hereckými hvězdami
Černé zrcadlo | Netflix
Show odstartovala roku 2011 na britském Channel 4 a proslavila ji hned první epizoda, v níž britský premiér musí kvůli vyděrači živě natáčet svůj pohlavní styk s prasetem. Černé zrcadlo se od té doby přesunulo na Netflix a rozrostlo se do pěti sérií o třech až šesti epizodách. Některé z nich měly takřka celovečerní formáty a spojovaly je překvapivé depresivní zvraty a reflexe současného světa, v němž hrají stále závažnější roli kybernetická šikana, senzacechtivost a absolutní kontrola lidských životů.
Černé zrcadlo | Netflix
Poslední řada vyšla roku 2019, tvůrci seriálu Charlie Brooker a Annabel Jones poté založili novou produkční společnost Broke and Bones, do níž Netflix investoval. Šestá série bude mít premiéru v červnu a dle oficiální zprávy Netflixu bude nejméně předvídatelná a nejpřekvapivější ze všech. Brooker pro magazín Tudum potvrdil, že zachovali povídkové schéma a opět kladli důraz především na moment překvapení. Při psaní série prý „obrátil vzhůru nohama i vlastní předpoklady o tom, co lze očekávat“.
Černé zrcadlo
Černé zrcadlo
  • Netflix
85%
Jednotlivé příběhy si podle něj udržely dosavadní náladu a koncept, ale tvůrci tentokrát „podchytili i nové aspekty včetně těch, které dřív absolutně zavrhli a přísahali, že je nepoužijí“. Brooker ocenil kvalitní tvůrčí tým a skvělé obsazení, jež zahrnuje například Salmu Hayek, Aarona Paula, Zazie Beetz nebo Michaela Ceru.
Upoutávka naznačuje plné ponoření do dystopických, antiutopických či retrofuturistických motivů po vzoru předchozích řad, lokace se pohybují od venkovských usedlostí až po vesmírnou stanici. Kolem postav se opět utahují tajuplné technologické smyčky, které zamotají hlavu jim i lačnému publiku, jež chová k originálnímu seriálu náklonnost. To platí rovněž pro kritickou obec, seriál obdržel během svého vysílání 86 nominací na prestižní ceny. Nejvyzdvihovanější epizodou je Star Trekem inspirovaná USS Callister s Jesse Plemonsem, která vyhrála čtyři ceny Emmy.
Černé zrcadlo
Černé zrcadlo – USS Callister | Netflix
Roku 2018 rovněž vyšel celovečerní speciál Black Mirror: Bandersnatch. Interaktivní devadesátiminutový film, o jehož průběhu mohli rozhodovat diváci a divačky. Tvůrci natočili pět různých scénářů, na které publikum reagovalo a vybíralo nabízené zvraty. Černé zrcadlo si tedy s uživateli a uživatelkami Netflixu umí pohrát a nadcházející řada bude bezesporu velkým hitem.

Základní instinkt obsahuje vraždící lesby, litry spermatu a vtipy na úkor Hollywoodu
Ostatní23. 4. 2023
Základní instinkt obsahuje vraždící lesby, litry spermatu a vtipy na úkor Hollywoodu