Recenze: 30 minut nebo méně (Video)

Recenze: 30 minut nebo méně (Video)
30 Minutes or Less | Columbia TriStar
Jesse Eisenberg, Aziz Ansari
30 Minutes or Less | Columbia TriStar
Nick (Jesse Eisenberg) a Chet (Aziz Ansari) jsou dlouholetí přátelé. Nick pracuje jako poslíček pizzy a oproti Chetově učitelské kariéře je daleko pozadu. Jemu to však vyhovuje a zatím přežívá. Když jednoho dne doručuje objednávku, vůbec netuší, že se stal obětí dvou rádoby gangsterů, jež na něj připevní bombu a pod výhružkou odpalu po něm chtějí vykrást banku. Jesse nemá na vybranou a bomba nemilosrdně odtikává.
Jestliže v Zombielandu (2009) režisér Ruben Fleischer sršel originálními a zábavnými nápady, v 30 minut nebo méně (2011) se veze pouze na rovině průměrnosti. I když režie je velmi dobrá a hladinu adrenalinu pořád udržuje, hlavní faktor filmu nefunguje. Tím je uvěřitelný vztah Jesse a Anziza. Tihla dva se k sobě prostě vůbec nehodí (samo o sobě nicméně nehrají vůbec špatně). O scénář se postaral neznámý Michael Diliberti a i když není nic moc extra místy pobaví a obsahuje snesitelnou dávku klišé.

Necenzurovaný trailer:

Z hereckého obsazení potěší hlavně Michael Peña (Mistrovský plán / 2011) v roli zabijáka. Objeví se totiž přesně v chvíli, kdy film klopýtá a trošku ztrácí na akčnosti i vtipech. Mínusem je naopak Danny McBride, který se po slušnější fantasy komedii Princ a Pruďas (2011) vrací do rolí trapně vulgárních spratků. O jeho parťákovi alias Nicku Swardsonovi (většina Sandlerovek) lepší ani nemluvit. To už je vyložená zoufalost.
Naštěstí, jak jsme tomu už u Fleischerových filmů zvyklí, má i 30 minut nebo méně krátkou a tedy snesitelnou stopáž, která nestačí tolik nudit.
Z velmi slibného traileru se nám tedy, bohužel, vyklubalo menší zklamání s několika vtipnými gagy a zábavným přepadením banky.
Hodnocení: 40%