Recenze: Milenci těch druhých - další pokus o romantickou komedii

Recenze: Milenci těch druhých - další pokus o romantickou komedii
Podobných romantických komedií tady už bylo hodně a jejich vrcholem je pravděpodobně Když Harry potkal Sally (1989).
Na rozdíl od kosmických sci-fi nebo brutálních francouzských art-slasherů neexistuje příliš důvodů, proč natáčet v roce 2015 novou verzi něčeho, co bylo dokonale natočeno před čtvrt stoletím. Jediné teoretické pozitivum spočívá v tom, že tentokrát se místo "to have sex" více říká "to fuck". To mohou někteří z vás brát jako plus.

Trailer:

Alison Brie, Jason Sudeikis, Adam Brody, Jordan Carlos, Margarita Levieva
A všechno ostatní je krok zpět, ne-li někam úplně stranou.
Brieová a Sudeikis spolu mají docela slušnou chemii a některé okamžiky (pravděpodobně improvizované) docela jiskří, ale celková struktura filmu je velmi chabá.
Je to dáno především tím, že scenáristka a režisérka (Leslye Headland) nedokázala jasně nadefinovat, jak máme tyhle hrdiny vnímat. Má to být romantická komedie, máme se téměř pořád smát, ale oba hrdinové jsou vlastně velice tragické postavy s opravdu zásadními psychickými a sociologickými problémy. Chvílemi humor úplně zmizí a vidíme scénu jako z nějakého depresivního psychothrilleru. A o minutu později si zase dělají všichni legraci.
Alison Brie, Jason Sudeikis
Další podivností je, že oba hrdinové mají něco jako "dlouhodobé milenecké partnery", kteří jsou objektivně vzato velice sympatičtí a rozumní - určitě mnohem více, než protagonisté. A přesto jsou odsouzeni k tomu, aby hráli druhé housle a nakonec byli odsunuti zcela pryč, jako rekvizity, katalyzující lásku "těch hlavních".
Protože jsem sexistické prase, tak mohu postulovat teorii, že na vině může být i pohlaví hlavní tvůrkyně. Je možné, že pětatřicetileté ženy si tu pravou romantiku představují nějak takhle. A je to strašidelné pomyšlení.
Hodnocení: 40%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE