O Vánocích vstoupí do českých kin Nymfomanka

O Vánocích vstoupí do českých kin Nymfomanka
| Casper Sejersen
„Chceme dát divákům příležitost zhlédnout tento snímek o Vánocích, tedy v čase, kdy k sobě mají lidé nejblíže,“ vysvětluje ředitel distribuční společnosti Aerofilms Ivo Andrle. Druhý díl se v českých kinech objeví 9. ledna. Aerofilms zároveň vyhlašují soutěž Vyhraj premiéru, ve které mohou diváci svému oblíbenému kinu pomoci získat šanci uvést první díl s jednodenním předstihem, jako vůbec první kino v ČR.
Nymfomanka, část I.
| Casper Sejersen
Divácké hlasování o místo předpremiéry bude spuštěno v průběhu tohoto týdne, start soutěže Aerofilms oznámí na facebookovém profilu.
„Rád bych uvedl na pravou míru některé dohady, které se šíří na internetu.
Lars von Trier
Lars von Trier | Zentropa
Finální střih filmu jsme viděli v srpnu v Kodani. Není pravda, že do kin směřuje cenzurovaná verze filmu. Nymfomanka obsahuje množství sexuálně explicitních scén a materiálu, který je pro účely kinodistribuce nezvykle otevřený. Erotika a násilí, které se ve filmu také objevuje, však rozhodně nejsou samoúčelné – jedná se o komplexní dílo, které životní příběh nymfomanky Joe i lidskou sexualitu obecně nahlíží z mnoha stran,“ vysvětluje za Aerofilms Jan Noháč.

Ukázka z filmu Nymfomanka:

Stopáž filmu se blíží čtyřem hodinám, pro pohodlí diváka je proto Nymfomanka rozdělena na dva díly, které budou do kin uvedené s dvoutýdenním odstupem.