Pixar chrlí pokračování jako na běžícím páse. Co bude dál? Hledá se Dory!

Pixar chrlí pokračování jako na běžícím páse. Co bude dál? Hledá se Dory!
| Disney
Hledá se Nemo (2003) měl takový úspěch, že díky němu zná rybičku Klauna očkatého doslova každý a jakmile zamíříte s dítkem do ZOO a náhodou na takovou rybičku narazíte, okamžitá reakce je: "Tati, mami, hele Nemo!"
Pixaři již nějakou dobu zvažovali pokračování a nyní se k němu konečně rozhoupali: všichni se na Korálový útes vrátíme a zažijeme nové podmořské dobrodružství, tentokrát s názvem Finding Dory. Dory, tedy rybička jménem Bodlok pestrý, se proslavila nefunkční pamětí. Na konci prvního dílu se Dory připojila k Marlinovi a Nemovi v jejich domově na útesu a tak se jistě bude seznamovat s tamním životem i novými sousedy. A nikoho by jistě nepřekvapilo, kdyby se i díky své nepaměti nějak ztratila, jak název napovídá.
pixar-oznamuji-hleda-se-dory
Zatímco zápletka oznámena nebyla, Pixaři alespoň uvedli, že se premiéry dočkáme 25. listopadu 2015 a režie se opět ujme Andrew Stanton.
"Na tohle jsem čekala moc moc moc moc dlouho," uvedla herečka Ellen DeGeneres, která Dory v prvním díle propůjčila hlas a bude modrou rybu namlouvat i tentokrát. "Nejsem blázen, že jsem to tak dlouho vydržela. Vím, že lidé v Pixaru byli zaměstnaní vytvářením Toy Story 16, ale ten čas za to stál. Scénář je fantastický a je v něm všechno, co jsem milovala i na tom prvním. Je tam srdce, smích a to nejlepší na tom je, že je tam víc Dory."
Hledá se Nemo
Hledá se Nemo - Proslulá pixarovka, na níž po dlouhých 13 letech navázal snímek "Hledá se Dory". Na obrázku jsou oba společně ve filmu z roku 2003.
"Nemohli jsme přestat myslet na to, proč byla Dory v oceáně sama, když Marlina potkala," uvedl Stanton v tiskovém prohlášení. "V Hledá se Dory se opět setká se svými milovanými a naučí se mnoho věcí o významu rodiny."
Děj se bude odvíjet rok po Nemově dobrodružství a vrátí se Marlin, Nemo a další. Přibude i několik nových postav, z nichž některé bude pojit pouto s Dory. A nejlepší na tom je, že se prý dozvíme, co se stalo s partou z akvária, kterou jsme naposledy viděli v igeliťácích na vlnách v přístavu v Sydney. :-)