Začalo natáčení příběhu o WikiLeaks - webu, který změnil svět

Začalo natáčení příběhu o WikiLeaks - webu, který změnil svět
První oficiální foto z natáčení
Hlavních rolí Juliana Assange a Daniela Domscheit-Berga se ujali Benedict CumberbatchaDaniel Brühl. V dalších rolích se představí  , Anthony Mackie, David Thewlis, Alicia Vikander a Carice van Houten. 
zacalo-nataceni-pribehu-o-wikileaks
První oficiální foto z natáčení
Daniel Domscheit-Berg byl zpočátku podporovatelem a příležitostným kolegou Juliana Assange a právě skrze jeho postavu se podíváme na začátky neziskové mediální společnosti WikiLeaks. Ta se postupně rozrůstala a vše vyvrcholilo vydáním kontroverzních a historii měnících informací, které nikdy nikdo vidět neměl. Přes noc se architekti stránky stali slavnými a jejich práce navždy změnila přísun informací k médiím i svět jako takový.
zacalo-nataceni-pribehu-o-wikileaks-1
Julian Assange
Na režisérksé křeslo usedl Bill Condon (Kinsey / 2004, poslední dva díly Twilight ságy) a scénář od Joshe Singera vychází ze dvou knih, a to z Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange at the World's Most Dangerous Website od Daniela Domscheit-Berga a z WikiLeaks: Inside Julian Assange's War on Secrecy od Davida Leigha a Luka Hardinga.
zacalo-nataceni-pribehu-o-wikileaks-2
"Může to trvat desítky let, než zjistíme plný dopad WikiLeaks i to, jak změnily šíření informací," uvedl režisér Condon. "Takže se snímek o žádné takové názory snažit nebude, ani o nějaké soudy. Chceme ukázat problémy a pochybnosti ohledně transparentnosti informačního světa a rozproudit a obohatit diskuze, které WikiLeakas vyvolalo."