Tržby v českých kinech: Hobit vládne i roku 2013, Bídníci jsou v závěsu

Tržby v českých kinech: Hobit vládne i roku 2013, Bídníci jsou v závěsu
Hobit: Neočekávaná cesta
Hobit: Neočekávaná cesta (2012) vévodí zájmu diváků i v roce 2013. První díl dobrodružné fantasy trilogie vydělal o uplynulém víkendu 6.4 milionu korun, shlédlo jej téměř 40 tisíc diváků. To znamená oproti předchozímu období pokles o více jak 50%. Být Hobit nasazen o nějaký ten týden dříve, šlo by o vážného kandidáta na nejúspěšnější film roku 2012 v tuzemských kinech.
Bídníci
Nejnovější verze filmových Bídníků (2012) byla do tuzemských kin vyslána se stejnou razancí s jakou se hrdinové snímku vydávají na barikády. 3.6 milionu utržených korun, necelých 27 tisíc platících diváků. Jde o úspěšná čísla? Vzhledem k nasazení do 88 kinosálů a plejádě slavných herců, kteří v muzikálu nejen hrají, ale též zpívají, to mohlo dopadnout lépe. 
Třetím nejúspěšnějším snímkem je Sammyho dobrodružství 2 (2012), animák,
Sammyho dobrodružství 2
který by leckdo poslal ne do kina, ale rovnou na DVD nosiče. 1.6 milionu korun a 11.5 tisíce diváků nicméně dávají najevo, že se distributoři bez dětských filmů v kinech zkrátka neobejdou.
Pí a jeho život
Pí a jeho život | BontonFilm
Jako čtvrté skončilo filmové provedení knihy Pí a jeho život (2012). 1.4 milionu korun a necelých 9 tisíc platících diváků nejsou vůbec čísla hodna podobného díla. Už jenom kvůli dokonale animovanému tygrovi bych na tenhle snímek do kina vyrazil. Tři týdny od uvedení do našich kin utržil Pí a jeho život pouhé 6.4 miliony korun, přičemž snímek shlédlo 42 tisíc diváků. A pak že film natočený podle celosvětově úspěšné knižní předlohy zaručí divácký zájem.
Jack Reacher: Poslední výstřel
Na pátém místě žebříčku tržeb se usadil Jack Reacher: Posled n í výstřel (2012). Poslední snímek Top20, který utržil přes milion korun, shlédlo 8.2 tisíc diváků, film vydělal 1.18 milionu korun. Ani Tom Cruise vyšší zájem publika nezajistil. Tahle mise byla prostě na českém území "impossible".
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.