Guardians of the Galaxy: Další tahoun Marvelu odtajněn

Guardians of the Galaxy: Další tahoun Marvelu odtajněn
Prázdná kolonka v plánu premiér Marvel Studios pro květen 2014 už dlouho dráždila všechny příznivce komiksových adaptací. Kromě pokračování všech dosavadních úspěšných projektů totiž mělo jít o zbrusu nové hrdiny a potenciální začátek celé nové série. Volné místo nakonec s největší pravděpodobností zaplní bežnému divákovi neznámí Ochránci galaxie (překlad redakce).
guardians-of-the-galaxy-dalsi-tahoun-marvelu-odtajnen-1
Projekt, který bude definitivně potvrzen za pár dní na Comic-Conu, je posledním z řady kandidátů zvažovaných studiem. Podle zahraničních novinářů je totiž ze všech titulů nejlépe připravený pro natáčení. Scénáře se ujala debutující Nicole Pearlman, která Marvel údajně tak nadchla svým námětem na Černou vdovu, že ji ihned přizvali ke spoluopráci na loňském Thorovi. Její první dvě verze O chránců prý zatím vypadají velmi slibně. To bohužel nemusí znamenat vůbec nic.
A na co se vlastně můžeme těšit? V zásadě jde o trochu vesmírnější Avengers z 31. století. Tým tvoří major Vance Astro, kosmonaut z dvacátého století, který hibernoval tisíc let cestou na Alpha Centauri, krystalická bytost z Pluta Martinex T'Naga, voják z Jupiteru Charlie-27 a konečně Yondu Udonta z Beta Cenauri. Každý z nich také posledním představitelem svého druhu. Protivníkem této multikulturní party bude rasa Badoonů, toužící podrobit si sluneční soustavu.
Pokud vám připadali Avengers jako zvláštní směska, Ochránci vás položí. Film by ale naštěstí měl film být pojat se stejnou lehkostí a vtipem, díky kterým právě Avengers nepůsobili směšně, přestože kombinace severského boha, zeleného pana Hydea, geniálního vynálezce/playboye a supervojáka hájícího americké ideály by tak vyznít mohla.
Marvel tedy kromě chystaného Thora 2, Iron Mana 3, Ant Mana, restartu Hulka a Kapitána Ameriky 2 přidává další želízko do ohně, dokud jeho adaptace nesou pohádkové peníze. Není se co divit - v době krize, kdy i karlovarský festival musí šetřit inkoustem na plakátech, se staré, dobré a kdysi vysmívané komiksy staly peněžní jistotou.