Tržby: Silný víkend přál romanci, akci, fantazii i světelným mečům

Tržby: Silný víkend přál romanci, akci, fantazii i světelným mečům
Nejlépe si trochu překvapivě vedla romaňtárna Navždy spolu (2012) s Rachel McAdams a Channingem Tatumem. V recenzích nejslabší podívaná víkendu (pouhých 27% na Rottentomatoes) to vyhrála načasováním. Uvedení těsně před svátek sv. Valentýna udělalo své a studio může vrnět spokojeností. Snímek za první tři dny promítání vydělal 41 milionů (přičemž stál pouhých 30) a sebejistě si urval první pozici. Víc jak jednou tolik na konto nepřiteče, ale i to bude stačit na pokrytí nákladů. Druhý skončil Nepřítel pod ochranou (2012) s duem Denzel Washington / Ryan Reynolds. Film si vede v recenzích spíše průměrně, přesto vylákal z diváků 39 milionů, což znamená druhé místo a příslib hitového statusu.
Ryan Reynolds
Na trojce další novinka, Cesta na tajuplný ostrov 2 (2012) s nabušeným Dwaynem Johnsonem. V rámci ohlasů si film vede o něco hůře, než první díl Cesta do středu Země (2008), tržbami ale vítězí. Podobně jako jednička otevírá na třetí pozici, má ovšem 27 milionů startové (tedy o šest více, než měl kdysi první díl) a hlavně se mu daří ve světě, díky čemuž má již film na celosvětových tržbách pěkných 102 milionů dolarů. O co, že trojka na sebe nedá dlouho čekat?
Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba 3D (1999), poslední novinka týdne, na čtvrté pozici. George Lucas nejspíš čekal větší zájem, 23 milionů je ale pořád zatraceně dobrý výsledek na obnovenou premiéru (dvakrát tolik, když se všude píše o tom, jak je 3D konverze nevýrazná a zbytečná). Na pětku ustoupila Kronika (2012), která se na vrcholu ohřála jediný týden. Film má nicméně vyděláno. Na šestce Žena v černém (2012), v níž bývalý Harry Potter dokazuje filmovému světu, že umí i hrát. Prý mu to docela vychází, tržby jsou ale spíše na vlně průměru.
Daniel Radcliffe
Žena v černém
Sedmou pozici okupuje „malý vlčí hit“ The Grey (2012) s Liamem Neesonem v hlavní roli (rozpočet 25 milionů, tržby 42). Na osmičce solidně hodnocený a nepříliš vydělávající rodinný doják Máme rádi velryby(2012). Devítka patří vytrvalé dramedy Děti moje (2012), v níž George Clooney dokazuje, že i z malého filmu se dá udělat klasický hit – celosvětové tržby již činí 127 milionů dolarů. Desítku tentokrát uzavírá Underworld: Probuzení (2012) s celosvětovými tržbami 130 milionů. Je otázkou, jestli tahle částka bude producentům při rozpočtu 70 mega stačit a zdali dají zelenou pětce. Možná o tom rozhodne až prodej DVD/Blu-ray.
Kompletní žebříček víkendových tržeb naleznete zde.