„Bude to válka.“ Novinka dramaticky mapuje cestu fotbalové reprezentace na letošní Euro

„Bude to válka.“ Novinka dramaticky mapuje cestu fotbalové reprezentace na letošní Euro
Hrdí lvi: Postup | Bontonfilm
Češi opět zvládli kvalifikaci, která probíhala loni od března do listopadu. Během této doby reprezentace odehrála osm utkání, v nichž získala 15 bodů, tedy stejně jako Albánie, a jen kvůli horším vzájemným zápasům jsme nakonec postoupili z druhého místa. V poměrně vyrovnané skupině se nacházeli i Poláci a Moldavané, otloukánkem se podle očekávání staly Faerské ostrovy, jež dokázaly uhrát alespoň dvě remízy.
Hrdí lvi: Postup: trailer | Bontonfilm
Kvalifikační cestu pod vedením trenéra Jaroslava Šilhavého (který následně ze své funkce odstoupil) nechala tuzemská Fotbalová asociace (FAČR) zmapovat Petrem Šedivým a Tomášem Kalousem, pro něž se jedná o celovečerní debut. I když jen tak tak – se stopáží 61 minut jde spíše o atmosférickou jednohubku k připomenutí si zásadních okamžiků loňského roku před nadcházejícím Eurem.
Snímek s publikem projde všech osm zápasů, od úvodní trochu nečekané výhry nad Polskem až po sladký závěr v podobě přímého (a úspěšného) souboje o postup s Moldávií. Trailer láká na exkluzivní záběry z kabiny, tréninků i reprezentačních výjezdů, díky nimž nahlédnou fanoušci pod pokličku dění v naší reprezentaci. Nic víc, než co je na první pohled zjevné, bychom však od filmu čekat neměli – zdá se, že jde prostě o profesionálně zpracovaný marketingový produkt.
Hrdí lvi: Postup
Hrdí lvi: Postup
Dokument s názvem Hrdí lvi: Postup můžete vidět v kinech od 28. května, tedy dva a půl týdne před začátkem Eura 2024. podívat se můžete i na náš žebříček nejlepších českých sportovních filmů.
Zdroj: Bontonfilm