Rozhovor dekády. Největší skandál královské rodiny od režiséra Koruny míří na Netflix

Rozhovor dekády. Největší skandál královské rodiny od režiséra Koruny míří na Netflix
Rozhovor dekády | Netflix
Epsteina, známého přítele celebrit, jenž měl pro smetánku všude po světě provozovat sexuální orgie a zprostředkovávat sex s nezletilými dívkami, poprvé zatkli roku 2005. Díky svým konexím si však odseděl jen třináct měsíců, a to ve speciálním programu, který úspěšnému finančníkovi dovoloval i nadále pohodlně pracovat. Mediální hon na něj vyvrcholil roku 2019, kdy jej federální prokuratura v New Yorku na základě textů deníku Miami Herald obvinila z obchodování ze sexem. Ve své cele spáchal sebevraždu, avšak od té doby jeho stín visí mimo jiné nad Hollywoodem a také královskou rodinou.
Rozhovor dekády
Rozhovor dekády
63%
V posledních měsících se vynořují seznamy prominentních lidí, kteří měli být na kontroverzní osobnost napojení. Stále mezi nimi figuruje i Andrew, o němž jakožto o osmém následníkovi trůnu z politického hlediska tolik neslyšíme. Nejzávažnější obvinění se váže na sexuální napadení nezletilé, z čehož v USA vyvázl uhrazením mnohamilionové částky za urovnání občansko-právního případu. V rozhovoru s Emily Maitlis (Anderson) svou vinu popíral, ale přesto následně odstoupil z královských povinností. Zesnulá královna Alžběta II. jej poté vynechala v závěti a celý majetek převedla bez dědické daně na dalšího panovníka a nejstaršího syna Karla.
Rozhovor dekády: teaser trailer | Netflix
Filmové zpracování pověstné debaty s kontroverzním monarchou, které může přinést britskou variaci na zdařilou americkou konverzačku Duel Frost/Nixon, natočil zkušený televizní tvůrce Philip Martin (Koruna) na motivy memoárů editora časopisu Newsnight Sama McAlistera s názvem Scoops: Behind the Secrets of the BBC's Most Shocking Interview. Rozhovor, během něhož se Andrew neplánovaně napichoval na vlastní meč, do scénáře zrekonstruoval další televizní matador Peter Moffat, jenž dohlížel na oceňované seriály Your Honor nebo Criminal Justice. Tvůrci se podle jejich vyjádření pokoušeli přiblížit úsilí všech novinářů, kteří se pídili po podrobnostech letitého vztahu mezi princem a Epsteinem. Film má být o hledání odpovědí ve světě spekulací a různorodých interpretací.
V ukázce cítíme napětí předcházející přípravě a realizaci sledovaného duelu, jehož výsledek si snad nikdo nedokázal představit. Na první pohled moc nepoznáme rozdíl oproti loňskému netflixovskému seriálu Diplomatické vztahy, který se věnoval odhalování smyšleného vládního skandálu. Tentokrát však dostaneme rekonstrukci jednoho z nejprobíranějších aspektů obsáhlé mediální kauzy, která hýbe světem i po smrti hlavního iniciátora. Dá se pak předpokládat, že se k ní z různých perspektiv vyjádří ještě řada filmů a seriálů. Dřívější obrovská televizní hvězda Gillian Anderson a vždy spolehlivý Rufus Sewell, jenž zářil i ve zmíněných Diplomatických vztazích, navíc utváří silný herecký tandem, který jistě dokáže hutný materiál také emocionálně prodat.
zdroje: Collider, BBC, Netflix