Dinosauři se vrátí. Do Jurského světa zamíří jeden z tvůrců legendární značky

Dinosauři se vrátí. Do Jurského světa zamíří jeden z tvůrců legendární značky
Jurský svět: Nadvláda (2022) | Universal Pictures
Značka Jurského světa se totiž nachází tak trochu na scestí. Na úspěšný Jurský svět navázal druhý díl s podtitulem Zánik říše od J. A. Bayony a v roce 2022 se vrátil ke značce Trevorrow ve filmu Nadvláda, v němž mělo dojít k velkolepému vyvrcholení ságy, kdy se na plátně sešli hlavní hrdinové ze všech předchozích snímků. Ani účast Chrise Pratta, Sama Neilla, Jeffa Goldbluma či Laury Dern ovšem snímku moc nepomohla. I Nadvláda sice (i když těsně) utržila v kinech povinou miliardu dolarů, reakce publika i kritiků však měly do nadšení opravdu daleko a uvadající kvalita i okoukanost tématu byly na výsledku zkrátka znát.
Jurský svět: Nadvláda (6)
Jurský svět: Nadvláda (6)
54%
Bylo jasné, že producenti nenechají franšízu jen tak usnout, zároveň si však museli evidentně usmyslet, kudy se jejich filmový svět bude ubírat dál. Dá se totiž očekávat, že při rýžování stejného konceptu a hrdinů bude po minulém zklamání zájem publika spíše upadat. O oživení ságy se tak má postarat člověk, jenž stál u zrodu této velké hollywoodské série, scenárista David Koepp.
Ten adaptoval původní knižní předlohu Michaela Crichtona a vznikl z toho legendární Jurský park, se Spielbergem pak pracoval také na pokračování Ztracený svět: Jurský park. Poté však autor, co má na kontě také scénář k původním Spider-Manovi, Carlitově cestě či posledním dvěma dílům Indiana Jonese, od série odešel.
od-ikonickeho-archeologa-az-po-naruziveho-vinare-mnoho-tvari-hereckeho-oslavence-sama-neilla-1
Jurský svět: Nadvláda | Universal Pictures
Nyní se k T-Rexovi či velociraptorů oficiálně vrací po více než dvou dekádách a má za úkol vymyslet k Jurskému světu zcela nový příběh, jenž má nastartovat další éru dinosauří franšízy. Zda u toho bude i někdo z předešlého obsazení, zatím není jasné. Spíše bychom ale sázeli na nová jména, staří známí se tu pak možná objeví maximálně ve vedlejší roli. I u dalšího Jurského světa pak bude přítomen producent Frank Marshall a přes svou společnost Amblin Entertainment bude mít na značku dál vliv i sám Spielberg. Co myslíte, dokáže dát Koepp, jeden ze zakladatelů filmové ságy, těmto filmům zase potřebný impulz?
Zdroj: The Hollywood Reporter