Tom Cruise si znovu sedne do stíhačky. Chystá se třetí Top Gun

Tom Cruise si znovu sedne do stíhačky. Chystá se třetí Top Gun
Top Gun: Maverick | Paramount Network
Informace o odklepnutí třetího Top Gunu přichází jen pár dní poté, co Cruise podepsal lukrativní smlouvu se studiem Warner Bros. na výrobu několika filmů a projektů. To ovšem naštěstí neznamená, že by zcela zavrhl své „hlavní“ studio Paramount, s nímž má spojené své nejslavnější série a tamní kravaťáci by o slavného herce neradi přišli. A tak si ho možná pro jistotu pojistili třetím dílem Top Gunu, který by byl po obrovském kasovním úspěchu a vysokých blockbusterových kvalitách stejně jen otázkou času.
Top Gun: Maverick
Top Gun: Maverick
88%
Sequel je tedy oficiálně v přípravě a očekává se, že se kromě Cruise vrátí také jeho herečtí parťáci Glen Powell a Miles Teller. Zatím není jasné, kam elitního pilota stíhačky Mavericka zavede příběh tentokrát. Hrubou verzi scénáře už ale sepisuje Ehren Kruger a spekuluje se také o návratu režiséra Josepha Kosinskiho. Prozatím však není jasné, zda se vrátí v pozici režiséra či pouze coby producent. Jeho režijní post totiž může teoreticky zabrat také Cruiseův dvorní režisér Christopher McQuarrie, jenž se na tvorbě druhého dílu také do značné míry podílel. Jisté ovšem je, že u toho opět bude i úspěšný producent Jerry Bruckheimer.
Top Gun: Maverick
Na návrat Top Gunu si ale ještě pár let počkáme. Tom Cruise má totiž dosti napěchovaný diář, s McQuarriem stále dotáčí osmý díl Mission: Impossible, ve hře jsou také zmiňované projekty pro Warner Bros. a stále se počítá i s filmem od Douga Limana, v němž by se měla hollywoodská superstar podívat na vesmírnou stanici. I když osud tohoto projektu je aktuálně… ehm, ve hvězdách. Třetí Top Gun bude asi z diváckého i kvalitativního hlediska větší sázkou na jistotu, v níž si Cruise bude chtít ve stíhačce jistě zase pořádně zablbnout.
Top Gun: Maverick je v naší databázi hodnocen jako druhý nejlepší film roku 2022. Podívejte se na další skvělé počiny tohoto roku.