Skrývají lascivní pohledy Ortegy a Freemana v Miller's Girl působivé drama, nebo laciný brak?

Skrývají lascivní pohledy Ortegy a Freemana v Miller's Girl působivé drama, nebo laciný brak?
Miller's Girl | Lionsgate
Upoutávka střižená do rytmu popové hudby snímek představuje jako velmi povědomý příběh o osamělém muži středního věku, uzavřeném v rutinním vztahu, a vedle něj inteligentní, trochu tajemné a vizáží hollywoodské hvězdy obdařené osmnáctileté mladé ženy, jež nemá absolutně nic lepšího na práci než chopit se role svůdnice a možná ničitelky životů.
Premiantka
Premiantka
52%
Neměli bychom soudit knihu podle obalu a film podle traileru. Dojem, jako by tenhle film přicestoval časem z devadesátých let (a hlavní mužskou roli by rozhodně ztvárnil Michael Douglas) může být právě jen dojmem. Střihači mohli dostat za úkol přijít na způsob, jak snímek prodat co nejširšímu publiku, načež vsadili na naplnění základních romantických fantazií, jejichž existenci jistě nejde popřít. Soustředí se tedy na lascivní pohledy Ortegy a utrápené kukuče Freemana.
Premiantka: trailer | Donart Film
Je otázka, zda stejnou roli bude plnit i samotný snímek. Padá několik frází, jež by naznačovaly usazení děje do širšího kontextu. Nicméně ty se nejprve musí dočkat poctivého rozvinutí, aby něčemu pomohly. Je však skoro zvláštní, že bychom takto staromilský (nebo zastaralý) film měli dostat jen pár okamžiků po May December, kde se dynamika věkově a mocensky nevyrovnaného vztahu rozebírá bez růžových brýlí a s explicitním záměrem zbavit takový námět romantického oparu.
Skandální drama May December s Portman a Moore o sexuální predátorce vyvolává otázky
Recenze13. 12. 2023
Skandální drama May December s Portman a Moore o sexuální predátorce vyvolává otázky
Namítnout se dá, že není povinností každého filmaře řešit správné vyznění a poselství svého filmu. Ne každý tvůrce musí být mravokárce. I kdyby se Miller's Girl opravdu oddala klišé mírně toxických romantických thrillerů, na trhu je pro ni místo. A není žádná ostuda oddat se fantazii, dokud k ní přistupujeme s nadhledem. Už jen dobré obsazení může vést k zábavné podívané.
Jak to dopadne, se dozvíme po 11. lednu, kdy si snímek odbyde premiéru na festivalu v Palm Springs. O širší distribuci zatím nevíme. Podívejte se na žebříček nejlepších filmů roku podle databáze Kinoboxu.