V pokračování mysteriózního thrilleru Černý telefon se Ethan Hawke vrátí jako děsivý únosce dětí

V pokračování mysteriózního thrilleru Černý telefon se Ethan Hawke vrátí jako děsivý únosce dětí
Černý telefon | Universal Pictures
I když bychom rádi viděli co nejvíc původních děl, sequel k Černému telefonu dává smysl. Derrickson se scenáristou C. Robertem Cargillem odvyprávěli znepokojivý příběh o dospívání školáka Finneyho (Mason Thames), jehož doma tyranizuje násilnický otec a prostá cesta do školy se mění v adrenalinový zážitek poté, co v okolí začnou přibývat nezvěstné a také zavražděné děti. Podezřelá černá dodávka a její maskovaný řidič naberou právě Finneyho, jenž v temném sklepě komunikuje s minulými oběťmi Grabbera prostřednictvím telefonu s utrženou šňůrou.
The Black Phone 2
AI
68%
Spojení detektivního thrilleru s duchařským konceptem zafungovalo na jedničku. Snímek čerpá napětí především z matně vykreslené postavy únosce. Grabber si s oběťmi víceméně pohrává a nabízí jim možnosti úniku, přičemž se nedozvíme, co jej k jednotlivým krokům a únosům obecně motivuje. To v rozhovoru pro Collider ocenil sám Hawke, jenž s režisérem spolupracoval už na napínavém hororu Sinister. Charakteristická Grabberova maska, za níž se schovává tajuplný aktér ztvárněný slavným hercem, se ostatně stala vyhledávaným halloweenským merchem.
I z tohoto kulturního odkazu bude druhý díl nepochybně těžit a snad si ponechá ingredience, které úspěšný originál povýšily nad četnou konkurencí. Přirozené rozšíření příběhu má zajistit právě návrat titulních herců včetně Thamese, jenž nedávno získal hlavní roli v živé adaptaci animáku Jak vycvičit draka. Dočkáme se rovněž Jeremyho Daviese (Ztraceni) v úloze hrubého a věčně popíjejícího otce a Madeleine McGraw (Ant-Man a Wasp) jako Finneyho sestru Gwen.
Černý telefon
Černý telefon | Universal Pictures
První díl zadělal na hutná osobní dramata a Grabber rozhodně není z těch záporáků, kteří by vyložili všechny karty na stůl hned při úvodním setkání. Svět Černého telefonu má rovněž neotřelý nadpřirozený základ, jehož další prozkoumání bude fanoušky a fanynky jedničky dozajista zajímat. Otázkou zůstává, zda se režisérských povinností znovu chopí Derrickson, jenž s Cargillem opět obstarává scénář. Žádné jiné jméno zatím nepadlo a talentovaný filmař má ve výhledu hned čtyři jiné projekty, jeho účast za kamerami je tedy minimálně nejistá.
Prozatím si můžete první díl připomenout na streamovací službě Sky Showtime. Podívejte se rovněž na žebříček nejlépe hodnocených hororů dle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.
zdroje: Collider, Deadline