Hlavní roli hrála ve Star Wars i Avengers. Šestnáctiletá herečka nenápadně ovládla Hollywood

Hlavní roli hrála ve Star Wars i Avengers. Šestnáctiletá herečka nenápadně ovládla Hollywood
Ariana Greenblatt | Getty Images / Rodin Eckenroth / Stringer
Když se v čerstvě odvysílané páté epizodě Disneyho seriálu ze světa Star Wars Ahsoka ocitla v jedné z vizí coby mladší verze hrdinky, ledaskomu byla povědomá, byť pod nánosem make-upu nebylo snadné záhadu rozlousknout. Netrvalo však dlouho, aby si lidé díky internetu uvědomili, že omlazenou Rosarii Dawson ztvárňuje tatáž herečka, jež si před (alespoň na její věk) dlouhými pěti lety s jinou výraznou maskou střihla tentokrát dětskou verzi Gamory Zoë Saldañy ve třetích Avengers.
Ariana Greenblatt
Ariana Greenblatt

Herečka

Aby toho nebylo málo, s herečkou jsme se mohli setkat dokonce bez make-upu v největším hitu tohoto roku, tedy v Barbie, kde měla konečně víc prostoru. Hrála tvrdohlavou teenagerku Sashu, která s Barbie putuje do její kouzelné země a musí se naučit hodnotu bezelstné hry. Je paradoxní, že si publikum snáz spojilo role, v nichž je její obličej značně pozměněný, oproti té, kde vystupuje civilně.
Ariana Greenblatt
Ariana Greenblatt jako Gamora | Disney
Rodilá Newyorčanka vystupuje před kamerou od roku 2016, tedy od svých devíti let. Debutovala v malé roli v seriálu Život uprostřed vedle Jenny Ortegy. Její agent či agentka si rozhodně zaslouží pochvalu. Zářezy v Avengers a Ahsoce se možná zdají nicotně, ovšem v portfoliu vypadají skvěle. Nyní navíc do sebe celá Arianina dosavadní kariéra krásně zapadla a internet má ze souboru jejích rolí dětinskou radost. Je z ní tak trochu internetový mem, nicméně v dobrém slova smyslu, což se nepoštěstí každému.
Pro mladou herečku je stěží něco lepší, než když její jméno plní titulky v médiích. Jedná se o příslib toho, že se u castingových agentur dostane do povědomí. Přejme jí tedy, aby se jiskru zájmu podařilo zažehnout v plnohodnotnou kariéru. Zatím to vypadá dobře, její příští role bude ve sci-fi Eliho Rotha Borderlands po boku hvězd jako Cate Blanchett, Kevin Hart, Jamie Lee Curtis a Jack Black.