Na třetího Avatara si zase počkáme, Blade je v nedohlednu. Disney odsouvá premiéry

Na třetího Avatara si zase počkáme, Blade je v nedohlednu. Disney odsouvá premiéry
Blade | Marvel Studios
Pod The Walt Disney Company spadají nejen Walt Disney Studios, ale též Walt Disney Pictures, Walt Disney Animation Studios, Pixar Animation Studios, Marvel Studios, Lucasfilm, 20th Century Studios, Searchlight Pictures, Touchstone Pictures nebo Hollywood Pictures. Jak je z výčtu patrné, tahle „Company“ nemá v rámci počtu podstudií a produkovaných titulů ve světě konkurenci. Do kin a na Disney+ přináší marvelovky, pixarovky, filmy a seriály ze světa Star Wars. Coby jeden z producentů se „Company“ podílí též na Avatarech Jamese Camerona, mimořádně působivých a technicky přelomových filmech ze světa planety Pandora.
Scenáristická stávka si vybírá svou daň. Stranger Things a další projekty se odkládají
Téma8. 5. 2023
Scenáristická stávka si vybírá svou daň. Stranger Things a další projekty se odkládají
Vzhledem k masivní scenáristické stávce, která v Hollywoodu probíhá po dlouhých patnácti letech, musejí studia překopávat programy výroby a tím pádem též uvádění výsledných snímků do distribuce. Magazín Variety přinesl detailnější pohled na věc v rámci Disneyho společnosti. Některých titulů se týká „pouze“ přeložení v rámci data premiéry, práce na jiných projektech se naopak zastavila.
James Cameron, Joel David Moore, Sam Worthington, Sigourney Weaver
James Cameron | Twentieth Century Fox
Zpoždění uvádění do kin se dotkne očekávaných marvelovek, Star Wars filmů i Avatarů Jamese Camerona. Například Avatar 3 se do kin dle nejnovějších informací dostane až v prosinci roku 2025, což je až tři roky po uvedení druhého filmu. Mezi Avatarem 3 a Avaterem 4 bude navíc čtyřletá pauza, čtyřka půjde do kin až v prosinci roku 2029 a závěrečný pátý film až roku 2031.
Po covidových rocích tak následuje další komplikce. Tvůrci Avatara mají na jednu stranu více času na složitou postprodukci, částečně jim to tedy hraje do karet, ale může to snímky i výrazně prodražit, což do světa vytrubovat nebudou. Producent Jon Landau, který se na vzniku série podílí, přes svůj Twitter fanouškům vzkázal: „Každý film ze série je úžasný, jako tvůrci ale musíme dostát diváckým očekáváním a udržet kvalitu, což zabere spoustu času. Tým tvrdě pracuje a nemůže se dočkat, až publikum v prosinci roku 2025 zase zavede na Pandoru.“
V zákulisí filmu Captain America: Brave New World
Harrison Ford a Anthony Mackie v zákulisí filmu Captain America: Brave New World | Marvel Studios
Z komiksovek se naopak o půl roku dřív podívá do kin třetí Deadpool, který bude mít premiéru 3. května 2024. Marvelovka Captain America: Brave New World se naopak posune na 26. červenec roku 2024 a nová Fantastická čtyřka si odbude premiéru 2. května 2025. Disney aktuálně stopnulo natáčení nového komiksu s Bladem, který měl uzavírat pátou fázi Marvel Cinematic Universe.
V roce 2026 se do kin dle nejnovějších informací dostanou hned dva filmy ze světa Star Wars, které Disney uvede v květnu a prosinci. Další podrobnosti však k dispozici nejsou.
Přehled všech plánovaných Star Wars filmů a seriálů, na kterých se již pracuje
Filmy4. 7. 2021
Přehled všech plánovaných Star Wars filmů a seriálů, na kterých se již pracuje
zdroje: Kinobox, Variety, Wikipedia