Jen růžová to může být! Produkce filmu Barbie vykoupila světové zásoby barvy

Jen růžová to může být! Produkce filmu Barbie vykoupila světové zásoby barvy
Barbie | Warner Bros.
V rozhovoru pro magazín Architectural Digest Gerwig s úsměvem přiznala, že během natáčení bylo při výrobě kulis zapotřebí tolik růžové barvy, že to zamíchalo celým trhem: „Bylo pro nás zásadní zachovat dětský ráz estetiky. Chtěla jsem vše tak růžové, jak jen může být. Na hraně toho, co jde vůbec snést.“ To si vyžádalo velké množství typu nátěru, jenž je většinou využívaný jen střídmě. Jenže „střídmost“ byla na tomhle place zakázaný pojem, produkce tedy vykoupila veškeré zásoby fluorescentní růžové, které byly mezinárodně k mání.
Barbie: 2. trailer, české titulky | Warner Bros.
„Světu došla růžová,“ přiznala filmová designérka Sarah Greenwood, jež měla spolu s Katie Spencer na starost připravit pro Gerwig ikonický Barbie Dreamhouse. Tedy dům, v němž populární panenka žije. Podle jejich návrhů vznikly kulisy v londýnském studiu Warner Bros.
Poslední trailer vyvolal obavy, že většina děje se bude odehrávat v reálném světě a snímek tedy nebude tak vizuálně rozhýřený a nápaditý, jak naznačovaly první fotky a ukázky. Ty se soustředily na představení fantaskního Barbie universa a uhranuly celý internet. Režisérčina slova tak mimo jiné ujišťují, že se přízemního výsledku bát nemusíme.
Barbie
Barbie
68%
Greta Gerwig říká, že si jako malá zamilovala Barbie právě pro její barevnou paletu, proto pro ni nebylo myslitelné přistoupit v tomto ohledu na jakékoli kompromisy. Barbie bude tím nejvíc růžovým filmem všech dob! Gerwig také usilovala o „autentickou umělost“, takže například místo oblohy uvidíme v Barbie světě obří ruční malbu, nikoli počítačovou dokreslovačku. Proto bylo ostatně potřeba tolik skutečné barvy.
I přes přesun části děje do našeho světa se tedy můžeme těšit na dostatek blbnutí v obřím panenkovském městě jako ze snů pětileté Grety Gerwig. Snímek s Margot Robbie a Ryanem Goslingem v čele bude v českých kinech uvedený 20. července.