Tarantino na Twitteru zabil jednoho ze svých hrdinů. Proč? Protože může

Tarantino na Twitteru zabil jednoho ze svých hrdinů. Proč? Protože může
Tenkrát v Hollywoodu | Sony
RIP Rick Dalton 1933 – 2023. Tuto smutnou zprávu doplněnou vkusným černým parte na Twitteru oznámil Tarantinův podcast The Video Archives. Hlavní hrdina snímku Tenkrát v Hollywoodu, jehož ztvárnil Leonardo DiCaprio, se tedy dožil krásných devadesátých narozenin, jež oslavil minulý měsíc.
Tenkrát v Hollywoodu
Tenkrát v Hollywoodu
80%
Jaký žil Rick život poté, co jsme ho koncem šedesátých let opustili? Quentin Tarantino Wiki nás informuje, že jeho filmová a televizní kariéra trvala do osmdesátých let, kdy odešel do důchodu a se svou ženou Francescou Capucci (Lorenza Izzo) se odstěhoval na Havaj. Zde se dokonce v devadesátých letech setkal s začínajícím nadějným filmařem Quentinem Tarantinem.
Zdá se, že jeho stáří bylo poklidné, nevzrušivé a snad i spokojené, než ho 19. května ve večerních hodinách dostihlo nevyhnutelné. Že se svou životosprávou vydržel tak dlouho, je prakticky zázrak. Francesca je nyní jeho vdovou, ale prosíme, respektujte její soukromí!
Tenkrát v Hollywoodu
Samozřejmě, že se v první řadě jedná o neškodný vtip. O pozdrav vyslaný fanouškům a fanynkám filmu z roku 2019, který vydělal 380 milionů dolarů a sám režisér a scenárista ho opakovaně označil za svůj nejlepší.
Pokud však budeme chtít, můžeme nečekaný nekrolog číst i jako komentář k éře kinematografie, kdy je mainstream založený na propojených filmových vesmírech. Fandomy se mnohem víc zajímají o sestavování chronologií života fiktivních postav než o provedení jednotlivých děl a za uspokojivé považují filmy a seriály tehdy, kdy jim sdělí co nejvíc informací, které se co nejvíc shodují s jejich preferencemi. Nyní tedy víme, že Rick Dalton už není. Jak to zasahuje do našeho vnímání původního filmu? Je tato informace nějak užitečná?
Nemusíme to ale přehánět, Tarantino poslední dobou rád pronáší šokující prohlášení, jež mu zaručují pozornost i v mezi uváděním filmů. Ten připravovaný by měl variovat život ikonické filmové kritičky Pauliny Kael a spekuluje se, že bude jeho posledním. Přinejmenším do toho dalšího.

Kinolog: Svět se zbláznil, Kleopatra je černoška! Komu praskají žilky z Netflixu?
Ostatní21. 5. 2023
Kinolog: Svět se zbláznil, Kleopatra je černoška! Komu praskají žilky z Netflixu?