Nová filmová Popelka přitvrdí. Z upozaďované dívky se stane mstící vražedkyně

Nová filmová Popelka přitvrdí. Z upozaďované dívky se stane mstící vražedkyně
Tři oříšky pro Popelku | Jaromír Komárek
Web Bloody Disgusting informoval, že se letos v červnu začne natáčet hororová verze Popelky s názvem Cinderella´s Curse. Na své si přijdou fanoušci a fanynky gore žánru, odskáčou to všichni, kteří nebohé Popelce takříkajíc pijí krev. Režírovat bude Louisa Warren, která má na svém kontě několik béčkových nízkorozpočtových žánrovek. Scénář je dílem herce Harrisona Boxleyho (Chůva na zabití).
Cinderella’s Curse
Cinderella’s Curse
Zajímavější je herecké obsazení, Popelku ztvární Kelly Rian Sanson (Když promluvila, Bez kalhot: Poslední tanec), macechu Danielle Scott (Medvídek Pú: Krev a med) a vílu kmotřičku Chrissie Wunna, protože se samozřejmě bude jednat o „americkou“ verzi Popelky s kočárem z dýně a krásných šatů od této magické pomocnice. Po nedávno uvedeném Medvídkovi Pú: Krvi a medu jde o další žánrovku, která si vypůjčuje klasickou pohádkovou ikonu a dělá z ní postavu z hororu.
Transformovaný medvídek Pú si sice částečně rozhněval publikum odfláknutou filmařinou a příběhem (na Kinoboxu má hodnocení 33 % a velmi kritické komentáře), tvůrce nicméně stál pouhých 100 tisíc dolarů a celosvětově utržil téměř 5 mega. I hororová Popelka vypadá, že skončí jako lacině zrealizované béčko, které může jen příjemně překvapit. Pokud půjde vše podle plánu, měl by film Cinderella´s Curse jít do kin, případně zamířit rovnou na VOD platformy, už letos v říjnu.
Lesapán
Lesapán | Kinobox
Podobné mixování žánrů u nás před lety zkusil Pavel Soukup ve studentském kraťasu Lesapán. Hororového Jeníčka s Mařenkou nebo Rumcajse se už roky do filmové podoby s názvem Úsvit pokouší převést Jindřich Vrága, který nicméně v České republice narazil na nezájem producentů. Projekt nevzdává a snaží se je ulovit jinde. Vzhledem k faktu, že například tvůrce hororového medvídka Pú už pracuje na pokračování, navíc chystá ve stejném žánru i Bambiho, mohlo by to Vrágovi a spol. vyjít.
zdroje: Kinobox, Bloody Disgusting, Box Office Mojo, Collider, Nerdfix

Kinolog: Svět se zbláznil, Kleopatra je černoška! Komu praskají žilky z Netflixu?
Ostatní21. 5. 2023
Kinolog: Svět se zbláznil, Kleopatra je černoška! Komu praskají žilky z Netflixu?