Pokračování Úsměvů smutných mužů se blíží. Z protialkoholní léčebny se vydá kolem světa

Pokračování Úsměvů smutných mužů se blíží. Z protialkoholní léčebny se vydá kolem světa
Dvě slova jako klíč | BontonFilm
David Švehlík se opět stane Josefem Formánkem. Tohle spojení fungovalo už v roce 2018, kdy bezmála 170 tisíc diváků a divaček přišlo do kin na drama Úsměvy smutných mužů. Režisér Dan Svátek tehdy vycházel z Formánkova autobiografického románu z protialkoholní léčebny a na tehdejší úspěch se už za pár měsíců pokusí navázat volným pokračováním s názvem Dvě slova jako klíč.
Dvě slova jako klíč: teaser trailer | BontonFilm
Režíruje opět Svátek a před kamerou se vedle Švehlíka objeví i navrátilci z prvního filmu Jaroslav Dušek, Marika Šoposká a Ivan Franěk. Doplní je Jana Nagyová a mezinárodní herecké obsazení ve složení legenda polského filmu Daniel Olbrychski, Gen Seto či devadesátník Pierre Richard. Současně s tím se vyprávění rozšíří do dalších zemí. Natáčelo se totiž i ve Francii, Dánsku, Indonésii, Japonsku, Indii, USA či v Himálaji a právě v těchto místech se odehrávají i jednotlivé příběhy.
Dvě slova jako klíč
Dvě slova jako klíč
57%
Dosavadní informace totiž lákají na rozsáhlou síť vztahů napříč zeměmi. Japonský podnikatel se chce usmířit s odcizenou dcerou, newyorský kněz řeší podivné sny, spisovatel jde s vnitřními démony bojovat do džungle. Postav je ještě mnohem více a jejich jednotlivé příběhy se navzájem ovlivňují, i když si toho hrdinové a hrdinky leckdy ani nejsou vědomí.
dve slova jako klic formanek svatek.jpg
Josef Formánek a Dan Svátek | BontonFilm
„Josef nás vzal přímo tam, kde jeho dechberoucí knihy vznikaly, ke kmenům v džungli, u nichž přebýval. Stal se prostředníkem mezi dvěma světy a nám najednou jeho příběhy ožily před očima,“ vyprávěl Svátek. Snímek plný osudových příběhů vstoupí do kin 27. července.

Kinolog: „Zítra se bude souložit všude.“ Je seriál Volha tak vulgární, že nepatří na ČT?
Ostatní30. 4. 2023
Kinolog: „Zítra se bude souložit všude.“ Je seriál Volha tak vulgární, že nepatří na ČT?