Úsměvy smutných mužů

65%
Úsměvy smutných mužů
Úsměvy smutných mužů je celovečerní film podle stejnojmenného knižního bestselleru Josefa Formánka. Místy vtipný, místy smutný. Svou tragikomedii “o chlastu, vůli a vesmíru” vypráví úspěšný spisovatel, který k práci i k mluvení s jinými lidmi potřebuje nejdříve jen skleničku a později i celou láhev. V léčebně se pak Josef setkává s dalšími osudy těch, kteří jsou, či donedávna byli, v pití alkoholu opravdovými mistry. A vznikají tu přátelství a situace, jež v obyčejném životě ani nejsou možné. (Bontonfilm)


Scénář:

Recenze: Úsměvy smutných mužů

Kinobox.cz
50%

Úsměvy smutných mužů možná budou slušně fungovat pro někoho, kdo četl knižní předlohu a rád by viděl její audiovizuální "ilustraci". Je to ale typický příklad ne dost dobré adaptace knihy, která možná byla dobrá.


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6.5
Já už myslel,že je česká kinematografie kaput a ono to zas nemusí být taková pravda. Úsměvy smutných mužů spíše fungují jako drama než komedie,ale hlavní je to že prostě fungují. Příběhově je to takové chudé a nijak se to nerozvíjí. Za to obsahově bohaté o emocionální scény. Moc se mi nelíbila kamera,která měla nejspíš evokovat alkoholické stavy. Herecky velmi slušně odvedená práce. Alkohol je svině a tento film by se měl mladým pouštět jako varování kam až to může dojít.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Velmi silný příběh, při kterém mi sklenička mého oblíbeného alkoholu hořkla v ústech. Herci se snažili, ale nenašel jsem nikoho, kdy by mě dostal na kolena a to dokonce ani Jaroslav Dušek, který mohl ztvárnit trošku jinou postavu. Celkově na mě ale film velmi zapůsobil. Pěkné - 70%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Tuzemská tragikomedie evropských parametrů, kterou bych z fleku zabalil a poslal americké akademii. Nevím jestli to je jen Formánkovou předlohou, nebo jestli Dan Svátek tak vyzrál...ale fakt se mu to tady sešlo. Btw další na tělo role pro Jardu Duška.


Dodatečné informace

Původní název:
Úsměvy smutných mužů (více)
  • Česká republika Úsměvy smutných mužů
Premiéra v ČR:
12. 7. 2018
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
15+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch