Halle Berry versus Angelina Jolie. Oscarové herečky napodobí slavné filmové špiony

Halle Berry versus Angelina Jolie. Oscarové herečky napodobí slavné filmové špiony
Mr. & Mrs. Smith | 20th Century Fox
V chystaném snímku Maude v Maude (který se u nás bude nejspíš překládat jako Maude vs. Maude) se představí hned dvě oscarové herečky. Halle Berry a Angelina Jolie ztvární špičkové agentky, které se zřejmě budou snažit navzájem zabít. Podle dosavadních, velmi kusých informací půjde o akční thriller, v němž bude jedna hrdinka zastupovat spíše bondovský a druhá bourneovský styl, ať už to přesně znamená cokoli.
Režie se ujme Roseanne Liang, zatím proslavená hlavně nepříliš pozitivně přijatou žánrovou směsicí s názvem Stín v oblacích (2020). Scénář píše Scott Mosier, podepsaný pod seriálem Dokonalý Spiderman (2012 – 2013) a animovaným filmem Ptačí úlet (2013), v minulosti však známý především jako úspěšný producent snímků Kevina Smithe.
john wick 3.jpg
John Wick 3 | Lionsgate
Fanoušky a fanynky obou úspěšných hereček může zajímat, že se spolu na plátně dosud neobjevily, přestože před dvěma dekádami patřily mezi nejžádanější hollywoodská jména. Jolie v roce 2000 získala Oscara za vedlejší roli v dramatu Narušení, Berry o dva roky později uchvátila Akademii svou proměnou v Plesu příšer. Obě si připsaly i výrazné akční role – Berry v bondovce Dnes neumírej (2002) či ve třetím Johnu Wickovi (2019), Jolie zase ve filmech Wanted (2008) a Mr. & Mrs. Smith (2005).
Lákavě působí i fakt, že o realizaci špionského akčňáku projevila v posledních dnech zájem snad všechna velká hollywoodská studia a ze souboje peněženek nakonec vyšli vítězně Warner Bros. Přestože hvězdná aura obou hereček už není zdaleka tak výrazná jako před dvěma dekádami, možná se důstojné akční podívané časem přece jen dočkáme.

Kinolog: Nicolas Cage si kvůli filmu vytrhal zuby. Kde leží hranice šílenství
Ostatní16. 4. 2023
Kinolog: Nicolas Cage si kvůli filmu vytrhal zuby. Kde leží hranice šílenství