Christopher Nolan sbírá pro svého Oppenheimera ještě víc hvězdných jmen

Christopher Nolan sbírá pro svého Oppenheimera ještě víc hvězdných jmen
Christopher Nolan (Počátek) | Warner Bros.
Filmový příběh kontroverzního vědce Roberta Oppenheimera popisuje Christopher Nolan jako epický thriller, který publikum seznámí s tajemným mužem, jenž musí riskovat zničení světa ve snaze ho zachránit.
Z článků Jakuba Vopelky již víte, jaké natáčecí podmínky si Christopher Nolan stanovil a že se hlavní role Oppenheimera ujme Cillian Murphy (oba texty naleznete v souvisejících článcích). Nyní k němu ale přibyla další hvězdná jména – Florence Pugh, Rami Malek, Ben Safdie, Robert Downey jr., Matt Damon a Emily Blunt.
christopher-nolan-sbira-pro-sveho-oppenheimera-jeste-vic-hvezdnych-jmen
Cillian Murphy (Dunkerk) | Warner Bros.
Florence Pugh se ujme role Jean Tatlock, komunistky, se kterou se Oppenheimer zapletl a kvůli jejichž aférce musel podstoupit interní vyšetřování ohledně bezpečnosti USA. Ben Safdie se stane Edwardem Tellerem, maďarským fyzikem, tvůrcem termonukleární bomby a členem projektu Manhattan s cílem vytvořit jadernou zbraň. Rami Malek bude dalším vědcem v jejich týmu. Matt Damon ztvární ředitele projektu Manhattan, generálporučíka Leslieho Grovese, Emily Blunt Oppenheimerovu manželku Katherine a z Roberta Downeyho jr. bude Lewis Strauss – nechvalně známý předseda Komise pro atomovou energii, který inicioval slyšení zpochybňující Oppenheimerovu loajalitu vůči Spojeným státům a který proslul tím, že vědci odebral bezpečnostní prověrku.
Premiéra snímku Oppenheimer je v plánu 21. července 2023.