Trailer: Režisér drsných akčních sci-fi District 9 a Elysium představuje svůj nový děsivý horor

Trailer: Režisér drsných akčních sci-fi District 9 a Elysium představuje svůj nový děsivý horor
Demonic (2021) | AGC Studios, Stabiliti Studios
Scenárista a režisér Neill Blomkamp si kariéru rozjel vyloženě božsky. Pod produkčním dohledem oscarového Petera Jacksona pustil roku 2009 do světa špičkovou akční sci-fi District 9, kde se v hlavní roli objevil tehdy ještě neznámý Sharlto Copley (A-Team, Hardcore Henry).
District 9
District 9 | Palace Pictures
O čtyři roky později došlo na žánrově spřízněný projekt nazvaný Elysium. Ten už ale stál skoro 4x více (115 milionů dolarů) a v hlavních rolích se objevily hollywoodské hvězdy jako Matt Damon a Jodie Foster. Bohužel tentokrát už reakce kritiků ani diváků tak jednohlasně pozitivní nebyly.
Matt Damon
Elysium
Ještě problematičtější přijetí však potkalo jeho dosud poslední celovečerní film, Chappieho. I ten byl směsicí sci-fi zápletky, kulis v podobě jihoafrických ghett a zběsilé akce, a i v něm se objevila velká herecká jména (Hugh Jackman, Sigourney Weaver).
Hugh Jackman
Chappie
Nedlouho od jeho premiéry v roce 2015 se o Blomkampovi mluvilo jako o režisérovi Vetřelce či dalšího RoboCopa. Ani jedno ale nevyšlo a tak od té doby původně velmi nadějný filmař natočil pouze několik krátkometrážních snímků.
Nyní ale nečekaně přichází s novým celovečerním počinem, v němž se žánrově výrazně posunul - od "špinavých" a sociálně kritických vizí budoucnosti kamsi k temnému hororu.
Trailer:
Demonik
I když se mi všechny zmíněné Blomkampovy filmy různou měrou líbily, jsem docela rád, že to teď zkusí trochu jinak. Demonic bude zřejmě nízkorozpočtová podívaná bez známých hereckých tváří, která ale patrně bude sázet hlavně na strašidelnou atmosféru, vyvolávání děsivých démonů, katolické, popřípadě satanistické motivy apod. Těžko predikovat výsledek, ale osobně mám takto laděné horory vcelku rád, takže se opatrně na Demonic těším. Jistější bych si ale každopádně byl, kdyby měl Blomkamp stejně jako v případě Districtu 9 nad sebou "dozor" v podobě zkušeného producenta.
Zda se film dostane do našich kin zatím není známo.