Na nože: Hvězdně obsazená pocta detektivkám Agathy Christie se dočká pokračování

Na nože: Hvězdně obsazená pocta detektivkám Agathy Christie se dočká pokračování
Na nože | Lionsgate
Přestože Na nože přišlo do amerických kin již na konci listopadu loňského roku, český divák se filmu dočká v lokální distribuci až tento týden. Extrémně spokojené recenze i divácké ohlasy každopádně říkají, že se vyplatilo čekat.
Než se český distributor rozhoupal k uvedení, Johnson již stihl se studiem dojednat druhý díl. Aby ne - "jednička" stále 40 milionů a už jich má na globálním kontě 247, přičemž moc pěkných 130 přiteklo jen z Ameriky. Johnson tak víceméně potvrdil, že mu více sluší menší rozpočty s hravějším konceptem, než drahé frančízy (viz jeho starší sci-fi pecka Looper).
Vyjma Johnsona se vrátí jako hlavní vyšetřovatel Daniel Craig. Bezpochyby se i dvojka pokusí o sestavení hvězdné sestavy, jakou disponuje první díl. Pokud vše půjde dobře, mohlo by pokračování přijít do kin příští rok.
Michael Shannon, Toni Collette, Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Don Johnson
Na nože | Lionsgate
První Na nože vstoupí do českých kin 9. ledna 2020. Oficiální popis děje českého distributora je následující: Satirická krimi komedie “Na nože” zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon a Don Johnson.
Na nože