TOP kina USA: Nudný víkend při čekání na agenta chaosu

TOP kina USA: Nudný víkend při čekání na agenta chaosu
Judy | BBC Films
Oním žolíkem bude tento týden samozřejmě očekávaný Joker, takže se člověk při pohledu na poslední víkendové tržby neobejde bez zívnutí. První skončil animák Sněžný kluk s 20 miliony, což - přiznejme si to - je vždycky pro kreslenou novinku se širokým nasazením (tahle šla rovnou do 4,242 kin) spíše průšvih. Střízlivý rozpočet realitu možná zjemní (film vyšel na 75 milionů), ale novou značku si v Universalu rozhodně nenastartovali. A to navzdory dobrým recenzím, které opatrně zmiňují i možnou nominaci na Oscara v kategorii nejlepší animák. To by jako lákadlo fungovat mohlo (přeci jen pořád existuje šance, že v prospěch filmu zapracuje šeptanda), ale problém je, že animáků se sněžnými muži bylo v posledních době .
Do TOP10 se dále prodrala jen Judy s Renée Zellweger, která skončila sedmá. Byla nasazena do necelé pětistovky kin, takže 3 miliony nejsou vyloženě marné startovné. Těžko ale říct, jestli si při širokém nasazení získá životopisný flák o Judy Garland větší zájem diváků (přeci jen nejde o jméno, co by extra rezonovalo). Recenze jsou každopádně slušné a Renée má velikou šanci, že si dojde pro další oscarovou nominaci. A o to šlo především.
Co dalšího stojí za zmínku? Celosvětově Hobbs a Shaw pokořili hranici tři čtvrtě miliardy dolarů, takže lze tuhle odbočku oficiálně označit za úspěšný experiment. Dwayne Johnson to přirozeně nemohl neokomentovat na svém Instagramu a k překvapení všech poděkoval (mimo jiné) i Vinu Dieselovi za to, že ho do série přibral a na konci svého proslovu dodal "uvidíme se, Toretto". Že by pánové konečně zakopali válečnou sekeru? Můžeme doufat.
Smutně naopak pohlíží na tržby Sylvester Stallone. Nový Rambo se propadá docela rychle (oproti minulému víkendu o 54%), na domácích tržbách má momentálně pouhých 33 milionů a vypadá to, že nedosáhne ani rozpočtové padesátky. Ale není to tak, že by film nevydělal. V Lionsgate tradičně rozprodali práva dopředu a Poslední krev už by měla být v suchu. Jen by si rozlučka s legendou takového ražení zkrátka zasloužila větší finanční ohlas.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Sněžný kluk
Sylvester Stallone