Vrátí se Keanu Reeves ve své nejstylovější roli?

Vrátí se Keanu Reeves ve své nejstylovější roli?
Keanu Reeves | 2004 Warner Bros.
Pár let zpátky bychom to asi netipli, ale Keanu Reeves je oficiálně největším miláčkem Hollywoodu a současně jednou z největších hvězd současnosti. Po úspěchu Johna Wicka je doslova na roztrhání a přirozeně se oživují některé jeho úspěšné starší role. Bill a Ted 3 už hlásí dotočeno, Matrix 4 je oficiálně na cestě a nyní to vypadá, že by se návratu mohl dočkat i Constantine.
Původní film to v roce 2005 úplně nevyhrál. Navzdory svým nesporným kvalitám vydělal méně, než se čekalo a i reakce nebyly tak dobré, jak by si bojovník s démony zasloužil (částečně za to mohly změny oproti předloze).
S odstupem času je ale třeba uznat, že jde o jednu z nejlepších komiksových adaptací vůbec, přičemž Constantine trousící jednu sarkastickou hlášku za druhou je Reevesova nejstylovější role vůbec. O dvojce se toho během let namluvilo hodně, ale ve Warner Bros se pořádně nikdy k ničemu neměli. Teď to prý ale vypadá nadějně. Nejspíš za to může připravovaný nový Matrix, který pod Warnery také spadá. Že by si chtěli miláčka Reevese na pár let dopředu pojistit? Smysl by to dávalo (kdy jindy, než také teď). Je ale otázkou, jestli fanoušci stojí o Reevesův návrat k téhle roli. Za sebe říkám, že ano.
Shia LaBeouf, Keanu Reeves
Keanu Reeves