Filmový David Bowie se představuje

Filmový David Bowie se představuje
Johnny Flynn | Steve Gullick (www.gullickphoto.com) - Johnny Flynn Promotional Photos 2011
Volně se tak navazuje na trend úspěšných hudebních životopisů Bohemian Rhapsody (2018, o skupině Queen a Freddiem Mercurym) a Rocketman (2019, o Eltonu Johnovi). Tyto snímky sice měly podporu pozůstalých, ve výsledku však především Bohemian Rhapsody přinesla z hlediska historie dost nepřesný pohled na Freddieho Mercuryho a skupinu Queen.
Film Stardust, který se věnuje Davidu Bowiemu v první polovině 70. let minulého století, kdy vyrazil do USA a řešil budoucí kariéru, nemá podporu Bowieho pozůstalých. Hlavní roli slavného muzikanta ztvární Johnny Flynn (Albert Einstein v sérii Genius), který se též představuje na prvním obrázku z filmu. Mladý muzikant a herec se může blýsknout ve sledované roli, která je stejnou mírou obrovskou výzvou, šancí i odpovědností.
Johnny Flynn
Stardust
Ve snímku Stardust nezazní Bowieho hudba, nýbrž dobovky, které na začátku 70. let vládly a ovlivňovaly jeho umělecký přerod v Ziggyho Stardusta, slavné alter ego. To doprovodila konceptuální deska The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars a série kultovních koncertů. Nejen výše zmiňované Bowieho album patří do zlatého fondu kultury druhé poloviny 20. století. Autor na albu a pódiových show otevřel témata jako nevyjasněná sexualita, odcizení, tíživá situace planety nebo úděl rockové hvězdy.
Ziggy Stardust and the Spiders from Mars
David Bowie
David Bowie | TriStar Pictures
Nejlepší filmy o hudbě a hudebnících podle skutečných událostí