Premiéry v kinech: Soumrak superhrdinů, nesmrtelný pes a Krobot mezi mrkvemi

Premiéry v kinech: Soumrak superhrdinů, nesmrtelný pes a Krobot mezi mrkvemi
Psí poslání 2 | Vertical Entertainment
X-MEN: DARK PHOENIX (režie: Simon Kinberg)
X-Men: Dark Phoenix
X-Men: Dark Phoenix by dle řady odkazů a zpráv mohli uzavřít jednu komiksovou éru. Proč? Z prozaicky-obchodních důvodů. Značka se od studia 20th Century Fox přesunula k Disneymu, který vládne Marvelu. A dle prvních recenzí (dávají 56 procent) to nevypadá na bůhvíjak důstojné loučení. Debutující režisér a zkušený scenárista Simon Kinberg svůj film opatřil špatným scénářem, nové postavy jsou pramálo charismatické a vše takové nemastné-neslané. Na webu RottenTomatoes je to v rámci recenzí ještě větší bída, je zde pouhých 22 procent kladných (průměrná známka činí 4.5 z 10).

PSÍ POSLÁNÍ 2 (režie: Gail Mancuso)
Psí poslání 2
A znovu budeme ronit slzy při pohledu na naše čtyřnohé chlupáče. Po komerčně úspěšném Psím posláním z roku 2017, jehož tržby činily 205 milionů dolarů, do kin míří volné pokračování. Opět dojde na převtělování psa Baileyho a jeho další a další dobrodružství s páníčky a paničkami. Originalita oproti prvnímu filmu pokulhává a ti, co původní film viděli, mohou být zklamáni. Na RottenTomatoes dávají 5.13 z 10. Neurazí, nenadchne.

TVMINIUNI: ZLODĚJ OTÁZEK (režie: Jan Jirků)
TvMiniUni: Zloděj otázek
Z televize a krátkých skečů se do kinosálů podívá celovečerní film režiséra Jana Jirků s celou řadou tuzemských hereckých hvězd (Miroslav Krobot, Barbora Poláková, Pavel Liška) a kombinovanou technikou natáčení. Animovaně-hraný film pro děti vrací na scénu pana Vránu, praještěra Voráčka, králíka Fleggyho a další známé i nové postavy z televizního seriálu. Originální projekt. Uvidíme, jak se gagy v 80minutovém celovečeráku na plátnech kin chytnou.

POSLEDNÍ VEČERY NA ZEMI (režie: Gan Bi)
Poslední večery na Zemi
Pro vyznavače artu tu máme jednu čínskou laskominu. Poslední večery na Zemi jsou dílem jednoho z nejtalentovanějších tamních filmařů, který diváky zavede do fantaskních ruin provinčního města a vyvrcholí padesátiminutovým záběrem bez jediného střihu. Meditace natočená ve stylu neo noir má na webu RottenTomatoes 93 procent kladných recenzí. Pro fanoušky asijské kinematografie a artových snímků povinnost.

PRADO - SBÍRKA PLNÁ DIVŮ (režie: Valeria Parisi)
Prado - sbírka plná divů
Od pondělí 3. června 2019 můžete do vybraných kin vyrazit na dokumentární prohlídku slavného španělského Museo del Prado. "Slavná budova v Madridu slaví 200 let existence a ve výpravném snímku přibližuje svůj příběh. Putování španělskou metropolí odhaluje nejen to nejlepší z obřích muzejních sbírek, ale i šest století španělského národa. Dějiny vyprávěné uměním, přes osm tisíc muzejních exponátů včetně děl od géniů jako Goya, El Greco, Velázquez nebo Rubens, Tizian či Bosch. Sbírka plná divů." (Aerofilms)

LÁSKY JEDNÉ PLAVOVLÁSKY (režie: Miloš Forman)
Lásky jedné plavovlásky
A na závěr jedna restaurovaná klasika, druhý celovečerní film režiséra Miloše Formana. Možná jediná ženská hrdinka, kterou do hlavní role Forman kdy obsadil, nechává nahlédnout do tragikomických kulis Československa první poloviny 60. let minulého století. Autor opět angažoval vedle herců též neherce a znovu přinesl autenticitu, absurditu, černý humor, soucit a něhu. Právoplatná klasika.

Seznam všech červnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.