TOP kina ČR: Film o Queenech překonal hranici 1 milionu diváků a celkové tržby za rok 2018 má v kapse!

TOP kina ČR: Film o Queenech překonal hranici 1 milionu diváků a celkové tržby za rok 2018 má v kapse!
Bohemian Rhapsody | CinemArt
5. ZNOVU VE HŘE (země vzniku: USA)
Znovu ve hře
Na pátém místě skončila v rámci posledního víkendu roku 2018 romantická vztahovka s Jennifer Lopez v hlavní roli. Nepříliš dobře hodnocený snímek se promítal v 93 kinech a o premiérovém víkendu na něj vyrazilo 16.070 diváků, kteří za lístky utratili 2 miliony 447 tisíc korun.

4. ČERTÍ BRKO (Česká republika, Slovensko)
Čertí brko
Tuzemská pohádka ze "stáje" tvůrců Kanceláře Blaník na čtvrtém místě. Pátý víkend od premiéry na film do 85 kin vyrazilo 23.790 diváků, kteří v pokladnách nechali 3 miliony 260 tisíc korun. Celkem má tahle netradičně pojatá pohádka na kontě téměř 264 tisíc diváků, tržby činí 31 milionů korun.

3. BUMBLEBEE (USA)
Bumblebee
Spin-off Transformerů s volkswagenovským "broučkem" v hlavní roli skončil třetí. Promítal se ve 104 kinech, poskládal 39.889 diváků a tržby v objemu 6 milionů 208 tisíc korun. Uvidíme, jak se tenhle nový přístup v rámci transfomeřích filmů, kterým v minulosti dominovaly akční výplachy, ujme.

2. AQUAMAN (USA)
Aquaman
DC sbírá vavříny. Aquamanovi patří druhé místo tuzemských tržeb za 66.129 diváků a 10 milionů 678 tisíc korun. Přehnaně ulítlá akční komiksovka se marvelovskému konkurentovi konečně podařila a v rámci celosvětových tržeb má snímek na kontě tři čtvrtě miliardy dolarů.

1. BOHEMIAN RHAPSODY (Velká Británie, USA)
V rámci tržeb a návštěvnosti je nicméně letošním fenoménem jednoznačně životopisné hudební drama o skupině Queen a Freddiem Mercurym. Bohemian Rhapsody se vrátilo na první místo tuzemských tržeb a návštěvnosti díky 90.452 divákům a tržbám 14 milionů 659 tisíc korun. Jediný film, který v rámci tuzemské návštěvnosti pokořil metu 1 milion platících diváků. Tržby činily téměř 159 milionů korun. Při rozpočtu 52 milionů dolarů snímek celosvětově utržil 702 mega. Retro je v kurzu a nekonfliktní životopis důkazem, že do kin můžete dostat i ty, co by jindy nikdy nepřišli.
Názory na Bohemian Rhapsody tuzemských a zahraničních kritiků se nicméně dost liší. Obdiv tuzemských recenzentů a diváků ke Queenům je o poznání méně kritický než u zahraničního publika. I to rozhodlo o úspěchu v rámci tuzemských tržeb a návštěvnosti.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.