Ant-Man prošel očistou. Jak moc kouká ostatním hrdinům na záda?

Ant-Man prošel očistou. Jak moc kouká ostatním hrdinům na záda?
Ant-Man a Wasp | Marvel Studios
Někteří hrdinové jsou zrozeni k velkým činům. A pak je tu Ant-Man. Nejmenší z největších, který jakoby ani nebažil po záři reflektorů a užívající si pozici underdoga. První díl šel do kin půl roku po druhých Avenegrs a co si budeme povídat, v rámci takového souboje nemohl Ant-Man skončit extra vysoko (ostatně, oproti velkolepé týmovce nabídl "jen" sympatickou lupičskou blbinu).
Dvojka je na tom, pokud jde o startovací pozici, v podstatě stejně, takže nepřekvapí, že hrdina Paula Rudda nepokořil v premiéře sto milionů dolarů. Dokonce se jim ani nepřiblížil - z amerických kin si o víkendu odnesl 75.
Slabota? V rámci marvelovského universa určitě, oproti prvnímu dílu si ale Ant-Man polepšil o 20% a jednička nakonec celosvětově vydělala, navzdory také vlažnějšímu startu, půl miliardy. Druhý díl má výborné recenze i spokojené diváky, takže by měl ve výsledku vydělávat lépe. Je samozřejmě otázkou, jak reálně velký komerční potenciál mraveneček a jeho parta má. Miliardy z toho možná nikdy padat nebudou, své místo v MCU má ale jisté.
Jedinou další novinkou v TOP10 je na čtvrtém místě První očista (což je sice v rámci série čtvrtý díl, ale prequel předchozích epizod, takže jde vlastně o nulu... to jen, ať se v tom můžete pěkně zorientovat). Za víkend utržila První očista 17 milionů, hrála se nicméně již od středy, takže celkové skóre je 31 milionů. Vzhledem k tomu, že studio drží rozpočty jednotlivých dílů nízko (tentokrát 13 milionů), je znovu pozice hitu zajištěna. Brzy čekejte pětku.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
První očista
Ant-Man a Wasp