Božská Amy Schumer nakazí všechny, včetně dinosaurů z Jurského světa

Božská Amy Schumer nakazí všechny, včetně dinosaurů z Jurského světa
Jsem božská / Amy Schumer | BontonFilm
JURSKÝ SVĚT: ZÁNIK ŘÍŠE (režie: J.A. Bayona)
Jurský svět: Zánik říše (5)
Tři roky po megahitu Jurský svět (2015), který celosvětově utržil 1 miliardu 671 milionů dolarů, mají opět pré dinosauři a skupinka lidí usilující o přežití. Po režiséru Colinu Trevorrowi, který se nicméně v případě novinky podílel na scénáři, přebírá v Zániku říše otěže J.A. Bayona (Sirotčinec, seriál Penny Dreadful), tvůrce tíživých nálad.
Jeff Goldblum
Jurský svět: Zánik říše | Universal Pictures
Oč půjde v novém filmu? Claire (B. D. Howard) a Owen (Ch. Pratt) se vrací na Isla Nubar, kde se probudila sopka a dinosaurům podruhé hrozí vyhynutí. Na místě se může rozpoutat nebývalá katastrofa, která by mohla život na planetě Zemi vrátit o pár milionů let zpátky... Pamětníci původního a přelomového Jurského parku (1993) se v novince dočkají návratu Iana Malcolma (J. Goldblumm), filmařina je dle prvních ohlasů na vysoké úrovni, ale "wow efekt" se - jak se dalo očekávat - nedostavuje. Na vině je dle recenzentů slabý scénář. Navíc, pokud jste viděli trailer k Zániku říše, téměř vše upoutávka potenciálním divákům vyzradila.
I tak se ale jedná o solidní hollywoodský blockbuster, který by v počínajícím létě mohl spočinout na úrodnou půdu. Recenzenti prozatím dávají 64 procent. Na nebývalý úspěch tři roky starého "bratříčka" tahle novinka nenaváže, a to má vzniknout ještě třetí film... Návštěvnost napoví, jak to s pokračováním bude. Počkejme si tedy na pondělí a komentované žebříčky severoamerických a tuzemských tržeb.

JSEM BOŽSKÁ (režie: Abby Kohn, Marc Silverstein)
Jsem božská
Stand-up komička a herečka Amy Schumer (Vykolejená) platí za svéráznou, svou a rozjívenou ženu zábavního průmyslu. Alternativní "Bridget Jones" se pouští do nové akce, když se ve snímku Jsem božská v roli Renee bude vypořádávat s kolísavým sebevědomím, lehkou nadváhou a vztahy. Vše se změní, když utrpí úraz hlavy a vštípí si myšlenku, že je neodolatelná sexy kráska, po níž "vyjede" každý muž. Jenže si to všechno jenom namlouvá a ve skutečnosti se kromě její mysli nic nezměnilo. Sebevědomí nicméně velí vydat se na přehlídková mola a do náruče lásky. Sebevědomí totiž mění vše.
Amy Schumer
Jsem božská | BontonFilm
Jaké jsou první ohlasy na vztahovou komedii Jsem božská? Dost rozdílné. Výsledná známka je nicméně na hranici průměru. Recenzenti nejvíce vyčítají, že se všechno točí kolem Amy Schumer (což není na druhou stranu takové překvapení), která na celovečerní stopáž se zkušeností stand-up komičky nestačí. Jako hlas žen nepodléhajících diktátu módních magazínů je nicméně Jsem božská důležitým příspěvkem k tématu. Více například v recenzi naší přispěvatelky Nory.

Seznam všech červnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.