Tiché místo: Seznamte se s nejlepším hororem letošního roku

Tiché místo: Seznamte se s nejlepším hororem letošního roku
Tiché místo | 2018 Paramount Pictures.
Snímek se na Rottentomatoes momentálně chlubí známkou 96%, přičemž pouhých 5 ze 138 snímek označilo za (pod)průměrní. Ostatní ho vyzdvihují za chytrou práci se strachem, inteligentní scénář, skvělé herecké výkony i napínavou režii. Studio k té příležitosti vydalo k filmu finální trailer:
Tiché místo
Snímek navíc napsal a natočil sám Krasinski, jehož americká kritika označila za novou hvězdu mezi režírujícími herci (navzdory tomu, že již dva filmy předtím natočil, žádný se ale nedočkal podobně nadšených kritik). 
Tiché místo
Tiché místo
Oficiální popis distributora: Lee (John Krasinski) a Evelyn (Emily Blunt) Abbottovi vychovávají tři děti. Všichni jsou zatím naživu. Velmi rychle si totiž osvojili pravidla, která začala platit po Jejich příchodu na Zemi. Kdo jsou ti Oni? Nikdo neví. Ví se jen to, že mají mimořádně vyvinutý sluch a každičký zvuk přiláká jejich pozornost. A jejich pozornost pro lidi znamená jistou smrt, což záhy na vlastní kůži poznají i Abbottovi. Ti dosud jako jedni z mála přežívali i díky tomu, že je jejich nejstarší dcera Regan neslyšící, a tak pro ně byla znalost znakové řeči absolutní nutností i v „normálních dobách“. Kromě toho vyvinuli na odlehlé farmě, kde žijí, celou řadu bezpečnostních opatření, jež je mají chránit, počínaje zvukově izolovaným sklepem a konče molitanem obalenými kostkami k Monopolům. Bude to ale k bezpečí stačit? Takový život totiž připomíná tanec v minovém poli a čekání na jednu jedinou, leč osudovou chybu. Evelyn je navíc těhotná a termín porodu se kvapem blíží. A některé životní události se bez křiku jednoduše neobejdou.
Emily Blunt
John Krasinski