32. týden-kinopremiéry: Amy Winehouse sní o nesmrtelnosti, vykolejenosti a dracích

32. týden-kinopremiéry: Amy Winehouse sní o nesmrtelnosti, vykolejenosti a dracích
Vykolejená
Vykolejená
Vykolejená
Producent, scenárista, herec a režisér Judd Apatow servíruje svou šestou autorskou komedii, snímek Vykolejená. O čem pojednává? "Monogamie je nemožná. Tohle životní moudro vtluče rozvádějící se otec do hlavy malé Amy (Amy Schumer) tak silně, že je rozhodnutá se jím zbytek života řídit. Amy má skvělou práci, báječné kamarádky, útulný byt a pěknou sestavu přítulných partnerů. Když tu a tam uslyší tikat biologické hodiny, navštíví vdanou sestru nebo brutálně cynického otce a tikání hned ustane. Amy by takhle spokojeně žila asi až do přechodu, kdyby se nerozhodla napsat rozhovor s velmi úspěšným sportovním doktorem Aaronem (Bill Hader). Jako správná novinářka se rozhodne poznat objekt svého zájmu opravdu důkladně, a tak se s ním vyspí. Jenže tenhle doktor je z poněkud jiného materiálu než ostatní příležitostní milenci a chtěl by s ní sex závazně opakovat."
Judd Apatow je autorem celé řady nekompromisních komedií, pojednávajících o partnerských vztazích. Vykolejenou nicméně napsala sama hlavní herecká představitelka, v USA velmi populární Amy Schumer. Na rottentomatoes má snímek 85 procent, mezi českými recenzenty je to o dost slabší, prozatím 55 procent.

Trailer k filmu Vykolejená:

Vykolejená
Z recenze Františka Fuky: "...když se Vykolejená skládá z velké části z naprosto absurdních scének, založených často jen na tom, že v nich někdo slavný hraje dementní verzi sebe samého, není divu, že zbytek filmu, který má být romantický, naprosto nefunguje. Navíc má Vykolejená skoro dvě hodiny, což je naprosto sebevražedná délka."
Ben Kingsley
Ze sci-fi thrilleru Nesmrtelný.
Jste extrémně bohatí, odcizení a máte rakovinu. Co uděláte? Damian Hale (Ben Kingsley) to vyřešil po svém - podstoupil radikální lékařský zákrok, který pro něj zvrátí běh času. Nesmrtelný se probudí v těle Ryana Reynoldse, stařík v mladém těle si začne užívat všem myslitelných radovánek, ale potom se to začne komplikovat - dostaví se halucinace, ztráta identity...

Upoutávka na Nesmrtelného:

Nesmrtelný
Z recenze Františka Fuky: "Paradoxně nejvíce se mi líbily scény, ve kterých chybělo napětí a sci-fi motivy: Ať už úvod s Kingsleyem, nebo Reynoldsovo počáteční "užívání si", to všechno bylo patřičně působivé a dokonce s pár originálními audiovizuálními nápady. Film se ale od poloviny mění v klasickou konspirační podívanou, kdy Reynolds je na útěku a zlotřilí agenti jsou mu v patách, střílejí po něm a házejí na něj auta."
Všechny česko-slovenské recenze filmu Nesmrtelný najdete zde, hodnocení prozatím 48 procent. Na rottentomatoes jde ještě o výraznější propadák, 20 procent.
Amy Winehouse
| Aerofilms
Životopisné dokumenty o popkulturních ikonách velmi často letem světem převyprávějí formou telefonního seznamu známá fakta, výjimečné momenty a vzdají hold umělci. Nový snímek Amy, který přibližuje osobnost zpěvačky Amy Winehouse, zesnuvší před 4 lety ve věku 27 let, se zdá být méně povrchním, zařezávajícím se pod kůži a objasňujícím důvody, proč fenomenální zpěvačka dopadla tak, jak dopadla.

Trailer k Amy:

Amy
Snímek poskládal ze zpěvaččina rodinného archivu a dalších videí Asif Kapadia, autor ceněného dokumentu Senna (2010). Jestli máte rádi (nebo dokonce milujete) hudbu, silné příběhy a neodradí vás ono bulvární haraburdí, které Amy spoluvytvořila svými drogovými eskapádami, dočkáte se nezapomenutelného zážitku. Tuzemské recenze si přečtěte zde, prozatím 82 procent. Na rottentomatoes dávají fenomenálních 97 procent.
Malý dráček
Od našich německých sousedů míří do kin animovaný Malý dráček, další adept, který by se vyjímal v televizi a na DVD příbalu. V oficiálním textu distributora se píše, že "dráček Kokosáček a jeho kamarád Oskar se narodili na Dračím ostrově, ale jsou jiní než ostatní. Kokosáček je létající drak, který nelítá, a Oskar je drak masožravec, který se stal vegetariánem. Společně s vynalézavou dikobrazicí Matildou musí zachránit ostrov před nebezpečnou sopkou, která se po letech najednou probudila. Bude to ale možné jenom tehdy, pokud draci všech velikostí a barev uzavřou mezi sebou mír a spojí síly k záchraně nádherného ostrova."
Podívejte se na trailer a posuďte sami, zda jste ochotni za něco takového zaplatit cca 150 korun.
Sonia Suhl, Jakob Oftebro
Na závěr se představuje koprodukční mysteriózní drama (nebo spíš horor) Když zvířata sní. Snímek pojednává o "devatenáctileté Marii, outsiderce v ostrovní komunitě, která žije sama se svými rodiči. Nemá nikoho, komu by se mohla svěřovat, kromě Daniela, mladého muže okouzleného její divokou povahou. Místní lidé však mají z dívky obavy, neméně pak z její matky, trpící záhadnou chorobou. Když Marie zjistí, že se její tělo mění – na její hrudi a zádech roste hustá srst – začne pátrat po odpovědích vztahujících se k utajované rodinné minulosti." České recenze tohoto neotřelého působivého hororu najdete zde. Hodnocení rottentomatoes dává známku 89 procent. Troufnete si?

Trailer k filmu Když zvířata sní:

Když zvířata sní
Seznam všech srpnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.