24. týden-kinopremiéry: V hlavní roli Jurský svět

24. týden-kinopremiéry: V hlavní roli Jurský svět
Jurský svět není jen nostalgickým návratem do dob, kdy Spielberg nevědomky ustanovil standard hollywoodského blockbusteru. Ten je totiž delší dobu překonán - průmysl ovládlo studio Marvel, postprodukční triky, nekonečné série a polidštění hrdinové. Zajímavé bude sledovat, jak si Jurský svět povede po finanční stránce. Přitáhne "pouze" nostalgiky z řad třicátníků a čtyřicátníků, kteří pamatují původní film a holdují oldschoolové zábavě? Nebo natáhne do kin mladší publikum, které je přehlceno a jen tak něco ho nezaujme? Pojďme se lehce zmínit o ději, na němž pracovalo hned pět scenáristů.
Oficiální text distributora: Před dvaadvaceti lety tragicky skončil sen excentrického milionáře Johna Hammonda, který chtěl na odlehlém ostrově z dinosauří DNA vypěstovat Jurský park s živými exponáty. Od té doby se ale mnohé změnilo, park jede na plné obrátky, ročně jím projdou milióny nadšených návštěvníků, kteří s očima navrch hlavy sledují v akci desítky „vyhynulých“ živočichů. Jenže vedení parku stále hledá nové způsoby, jak tuto jedinečnou atrakci ještě víc zatraktivnit. A v tu chvíli přijdou komplikace. Člověk je totiž tvor nepoučitelný, pro kterého je pokora sprosté slovo. A tak v laboratoři vznikne větší verze T-Rexe, Indominus Rex. Manažerka parku Claire (Bryce Dallas Howard) výzkum podporuje, zatímco biolog Owen (Chris Pratt) vidí v komerčním šlechtění nebezpečí. Jak asi čekáte, situace se zvrtne. A Indominus Rex bude mít pré.
Jurský svět (4)
Jurskému světu patří i po čtvrtém víkendu solidní příčka - tentokrát třetí.
Z recenze Tomáše Chvály: "Nejnovější příspěvek do jurské série v zásadě nic moc nového nenabízí. Navazuje ale důstojně, nenudí, bez problémů předává štafetu novému týmu (aniž by se tím zpronevěřil tomu původnímu) a několikrát dokáže i ohromit tím, co na plátně předvádí. To není na čtvrtý díl vůbec málo." Tak co, vyrazíte na výlet do Jurského světa? Recenze filmu si přečtěte zde. Hodnocení je prozatím na známce 78 procent.
Láska šílená
Blockbusteru, kterým je Jurský svět, se jen tak nikdo o premiérovém čtvrtku nepostaví. Jeden odvážlivec se ale našel - snímek Láska šílená, který v obrazově opojných scénách medituje o smrti, oddanosti a lásce až za hrob. Z textu distributora: "V Berlíně začátkem 19. století mladý německý básník Heinrich touží po romantické sebevraždě ve dvojici a neúnavně hledá spřízněnou lidskou duši, která by byla ochotná s ním dobrovolně ukončit svůj pozemský život. Je však zklamaný z necitlivosti všech lidí kolem, a když nedokáže přesvědčit ani svou sestřenici Mariu, ztrácí i tu poslední naději. Naštěstí však potkává Henriette, mladou, skromnou a uzavřenou manželku obchodníka, trpící “chorobou duše“, a zdá se, že i jinou smrtelnou nemocí." Recenze na rottentomatoes snímek hodnotí velmi kladně. Téma filmu je ale poměrně kontroverzní. Odvážíte se vcítit do duše romantického básníka a jeho spřízněné duše?
Láska šílená
Seznam všech červnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.